2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Már a kisiskolások is online tanulhatnak matematikát

Már a kisiskolások is online tanulhatnak matematikát

Ingyenes segítség a matek távoktatáshoz MatekOázisTV néven
A kormány friss bejelentése szerint április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, ezzel a szülőkre többlet feladat hárul a vírus elleni védekezésben. A kialakult helyzetre reagálva, a legkisebbek digitális oktatását is segítve előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használhatók a Matek Oázis interaktív matek leckéi. A tanárok visszajelzései alapján kialakított leckéket az 1. osztálytól egészen a 12. osztályig igénybe lehet venni.

Miután a kormány az eddigi legszigorúbb korlátozást vezette be a koronavírus megfékezése érdekében, április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat is. Így tehát az elkövetkezendő hetekben mindenki, köztük a legkisebbek is otthon tanulnak majd. Az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására MatekOázisTV néven ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavalyi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 3500 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

Céljuk, hogy segítsék a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a kialakult nehéz helyzetben, ezért a tananyagok a digitális távoktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használhatók.

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. Az ősszel a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

A tananyagok a www.matekmindenkinek.hu/matek-oazis-tv internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A délután 2 óráig tartó „délelőtti” műsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását, miközben folyamatosan kérdeznek is a diákoktól. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben az interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, azonnali ellenőrzési lehetőséget biztosítanak. Az anyagok sikerélményekkel motiválják a diákokat és erősítik az önbizalmukat, miközben használható tudást építenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum