2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Már 111 Boldog Óvoda és Boldog Iskola kezdte meg a tanévet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Már 111 Boldog Óvoda és Boldog Iskola kezdte meg a tanévet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A 2020-21-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programjához közel 1500 oktatási intézmény csatlakozott, így 7000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100.000 gyereket érint. Közülük 111 oktatási intézmény működik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk.

 

Határtalan öröm számunkra, hogy évről-évre növelni tudjuk a programhoz csatlakozó oktatási intézmények számát. A boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget

A program fővédnöke a kezdetektől Prof. Dr. Bagdy Emőke.

„A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, javulnak a tanulmányi eredményeik és a szociális érzékenységük. Tudományosan bizonyított, hogy a boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez.”

erősítette meg Prof. Oláh Attila, ELTE, a Pozitív Pszichológiai Kutatócsoport vezetője, a program védnöke.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …