2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Közel 24 millió forint támogatás a múzeumnak

Közel 24 millió forint támogatás a múzeumnak

Köznevelési intézményekkel együttműködve múzeumi tanórákat szervez egy éven keresztül a Herman Ottó Múzeum. Az uniós forrásból megvalósuló projektet hétfőn nyitották meg a később egyik helyszínül szolgáló papszeri kiállítási épületben, ahol a megye iskoláinak több oktatója is részt vett.
Európai uniós és a magyar állam által adott támogatást nyert a Herman Ottó Múzeum. A pályázatot hétfőn nyitották meg a papszeri épületben, ahol Pusztai Tamás múzeumigazgató elmondta, az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy ezúttal nem egy pályázathoz készítettek tárlatot, hanem egy meglévő kiállításhoz kerestek forrásokat, s így találtak egy pályázatot.

A 2015 májusáig tartó pályázat keretén belül hat köznevelési intézménnyel együttműködve múzeumi órákat tartanak. A Herman Ottó Múzeum szakembereinek elsődleges céljuk a diákok tanulási motivációjának, a megismerés, a felfedezés vágyának felkeltése, nemzeti kultúránk – különös tekintettel Miskolc, ezen túl Borsod megye – történelmének megismerése, nemzeti, illetve helytörténeti értékeink tiszteletének átadása.

A projektben részt vesz a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…