2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Őrangyalok a Stadion Úti Óvodában

Több mint 70 önkéntes újította fel a Miskolci Diósgyőri Óvoda Stadion Sport Tagóvoda kerti játékait, homokozóját és udvarát a hétvégén. Az óvoda a „Provident Őrangyalok 2014” pályázaton nyerte el annak a lehetőségét, hogy a szülők és az ott dolgozók a Provident önkénteseinek segítségével szépíthessék meg a játszóterületet a gyermekek számára. A Provident pályázatán a vállalat 50 000 ügyfele szavazott a támogatandó intézményekről.

A miskolci óvodában rendezett akció során az önkéntesek lecsiszolták és lefestették az összes kerti játékot, felújították, homokkal töltötték meg a homokozót, és egy esőbeállót alakítottak ki a gyermekek számára.
A munkálatok a 2014-es „Provident Őrangyalok” önkéntes programsorozathoz kapcsolódnak, amelynek során a vállalat ügyfeleinek közel ötvenezer szavazata alapján, a Provident anyagi támogatással és közel 1000 önkéntes munkájával valósít meg nagyszabású akciókat az ország minden régiójában. Az „Őrangyalok” több héten keresztül minden szombaton olyan óvodáknak, iskoláknak, otthonoknak és egészségügyi intézményeknek nyújtanak segítséget, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai többek között játszótereket, udvari játékokat újítanak fel a nagyatádi, nyíregyházia karancskeszi óvodákban, iskolákban, a Zala Megyei Kórház Koraszülött- és Intenzív Gyermekosztályán egy társalgó kialakításában vesznek részt, míg Gyulán sérült, fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézményben segítenek.
Nem az idei az első ilyen nagyszabású önkéntes programsorozat a vállalat életében. 2011-ben és a 2012-ben, 10-10 helyszínen, 2013-ban pedig az ország több mint 40 intézményében tevékenykedtek az Őrangyalok. A Provident önkéntesei 2004 óta több mint 60000 munkaórát dolgoztak óvodákban, fogyatékkal élők, idősek, illetve veszélyeztetett anyák és problémás fiatalkorúak otthonaiban, kórházakban, orvosi rendelőkben, támogatva ezzel az intézmények munkáját országszerte.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek