2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Kössük le a gyereket kreatív játékokkal a lakásban is!

Kössük le a gyereket kreatív játékokkal a lakásban is!

Az otthoni bezártság nehéz akadály elé állítja a szülőket. Ugyanis a gyerekek szeretnek mozogni, és ha nem tudnak, akkor rosszalkodnak. Így a szülő kénytelen valamivel lekötni a figyelmüket, és mindig valami újdonsággal előrukkolni.

Úgy érzed, már próbálkoztál mindennel, és kifogytál az ötletekből? Ne aggódj, van még néhány trükk a tarsolyunkban, hogy gyermeked jól érezze magát a lakásban is. A következőkben összegyűjtöttük életkor szerint, hogy melyek azok a játékok, amelyeket szívesen játszanak a gyerekek a négy fal között is.

Amit a legapróbbak imádnak

Ahogy a gyerekek nagy részének, úgy a bölcsődéseknek is az egyik kedvenc időtöltésük a rajzolás. Bár a helyes ceruzafogás csak később alakul ki, és ők általában csak marokba fogják a rajzeszközt, mégis imádnak alkotni. A legkisebbeknek a bébizsírkréta-készletek, illetve a marokfilcek azok, amelyek számukra a legmegfelelőbbek.

A rajzolás mellett általában még nagyon szívesen festenek. Ám ennek a szülők nem igazán szoktak örülni, hiszen a kreatív alkotásaikkal összemaszatolhatják az egész lakást, aminek feltakarítása újabb procedúra. De erre is van megoldás, mégpedig a vízzel történő festés. Így a gyerek kiélheti kreativitását, és a szülőnek sem kell félnie a festéknyomoktól. Hiszen a vízzel színező készlet trükkje, hogy víz hatására bukkannak elő a színek, ha pedig megszárad, újból kezdődhet az alkotás. Még több kreatív játékért látogass el a Játékliget oldalára!

Mi a helyzet az óvodásokkal?

Az ovisok is előszeretettel alkotnak mindenféle rajzeszközzel. Bár számukra kissé bosszantó tud lenni, ha nem tudnak a vonalon belül maradni. De erre is van megoldás: nagyobb felület. Adjunk a gyereknek csomagolópapírt, vagy vegyünk neki minél nagyobb színezőt.

Nagyon szeretni fogja azt is, ha kipróbálhatja az ujjfestést. Ez teljesen új megvilágításba helyezi a festést, és garantált a sikere. Az ujjfestés ráadásul kiválóan fejleszti a gyerek finom-motorikáját.

A végére hagytuk a legjobbat: kavicskréta. Ez az eszköz nemcsak egy izgalmas újdonság, de kiváló a fejlesztésre is. A kavicskréta a fogásával nagyszerűen tanítja a gyereket a későbbi helyes ceruzafogásra. Ugyanis a gyerek csak úgy tudja megfogni a kavicsot, hogy az három ponton érintse az ujjait, tehát csak helyes ceruzafogással képes a kaviccsal alkotni.

Az iskolásokról se feledkezzünk meg!

A nagyobbak már bátran kipróbálhatnak mindenféle rajzeszközt. Érdemes olyat választani számukra, amelyeknek intenzív színük van és strapabírók. Így még nagyobb öröm a festés, rajzolás, színezés. Az iskolások számára a jelenlegi helyzetben még fontosabb a napirend. Érdemes kialakítani számukra egy olyan rutint, ahol a tanulás mellett helyet kap a kreatív alkotás és a testmozgás is./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum