2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Különféle ragasztó- és tömítőanyagok változatos munkákhoz

Különféle ragasztó- és tömítőanyagok változatos munkákhoz

Amikor építéssel, felújítással vagy karbantartással kapcsolatos munkálatokra kerül sor az otthonunkban, akkor jó eséllyel a különféle ragasztó- és tömítőanyagok alkalmazására is szükség lesz.

Ebben a cikkben tehát a ragasztó- és tömítőanyagok sajátosságait fogjuk kiemelni, külön figyelmet szentelve annak, hogy melyik típusú termék pontosan milyen jellegű célokhoz alkalmazható.

Polisztirol ragasztóhab a tartós végeredmény érdekében

A bitumenhez, betonhoz, vakolathoz, téglához, műanyaghoz vagy alapozott fémekhez is használható polisztirol ragasztóhab minimális hőveszteség mellett is kiváló tapadást fog biztosítani. Minden egyes ragasztani kívánt szigetelőlapra ún. pont-perem módszerrel célszerű húzni egy csíkot a ragasztóhabbal, majd várni nagyjából 10 percet. Amikor ez letelt, akkor precíz mozdulatokkal fel tudjuk helyezni a szigetelőlapokat.

Speciális pisztolyok a polisztirol ragasztóhab alkalmazásához

A polisztirol ragasztóhab használata önmagában körülményesnek és nehézkesnek bizonyulhat. Pontosan ezt a nehézséget tudjuk könnyedén áthidalni a speciális kinyomó pisztolyok beszerzésén keresztül.

Ezek a pisztolyok ugyanis nem nehezek, masszívan zárnak az anyagveszteség megakadályozásának érdekében, egyúttal pontosan szabályozható habátfolyást biztosítanak a minél hatékonyabb munkavégzés elősegítése végett.

Roppant egyszerű a használatuk, munka közben pedig nem fárad el a kezünk, miközben értékes perceket tudunk megtakarítani. Hogyha ragasztóhab alkalmazásával kapcsolatos munkálatok kivitelezése a feladatunk, gyakorlatilag kihagyhatatlan kelléknek számítanak.

Pisztolyos purhab a könnyű felhasználás érdekében

Magas hő- és hangszigetelő képességének, valamint a penésszel és a gombával szembeni ellenálló képességének köszönhetően a pisztolyos purhab is remekül alkalmazható a ragasztással kapcsolatos teendők során.

A különféle rések, repedések, cső- és kábeláttörések kitöltése könnyedén megoldható a használatával. Alkalmazni lehet továbbá professzionális nyílászáró beépítéshez, hő- és hangszigetelő rétegek kialakításához, valamint a különféle javítási és karbantartási munkálatok során.

Univerzális szilikon a megbízható tömítéshez

Már az elnevezés is hűen tükrözi a sokoldalú felhasználási lehetőségeket. Merthogy a dilatációs hézagok tömítése, az általános építőipari munkák, az ajtó- és ablakkeretek tömítése vagy például a purhab napfénytől való megóvása kapcsán egyaránt remekül jöhet az univerzális szilikon alkalmazása.

Tetszés szerint beltéren és kültéren is tartós végeredményt tudunk elérni a használatával, merthogy az UV-fénnyel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben is ellenállónak számít. Ráadásul egészen sok porózus alapfelület esetében javasolt az alkalmazása, amihez még alapozóra sem lesz szükség./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek