2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kisgyőri alkotások az MMA székfoglalóján

A Magyar Művészeti Akadémia szeptember 5-i székfoglaló előadásának első  előadója Kékedi László Vilmos, Kisgyőr polgármestere, a népművészet mestere. Előadása nagy sikert aratott, amelynek címe: „Alkotások ünnepeinkre és hétköznapjainkra A 25 éves családi népművészeti tábor hatása Kisgyőr arculatára”

Az Elnökség képviseletében Fekete György vett részt a székfoglaló előadáson, és nagy elragadtatással beszélt az ott látottakról. Az előadáson részt vevők hallhatták, hogy az elmúlt 25 esztendő eredményeképpen 80 köztéri alkotás szépíti a falut. Kékedi László sorolja, és a résztvevőknek fotókon is mutatja a csodálatos műveket:a falukapu, a harangláb, a temetőkapu, a kegyeleti hely, az emlékoszlopok,  a fejfák, az üdvözlőtábla, a buszmegállók, az ivókút, a színpad, a Rákóczi híd, az Aradi13 emlékmű, a pletyka pad, és az idei tábor nagy büszkesége, a Betlehem, ahol a négy világvallás szimbolikus templomépülete is megjelenik.

Fotó:Orosz László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…