2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Igazi „príma” ember kapta a megyei PRIMA díjat -Videóval

Igazi „príma” ember kapta a megyei PRIMA díjat -Videóval

Higgyék el, nem a szójáték kedvéért adtam ezt a címet tudósításomnak. Bár örülni, tapsolni, szórakozni mentünk a Miskolci Nemzeti Színházba tegnap este, azért szem nem maradt szárazon, amikor Barna György néprajzi gyűjtő, aki a ” Magyar Népművészet és Közművelődés” kategória príma díjasa lett, a következő bejelentést tette a mikrofonhoz lépve: Szeretném három egyenlő részre osztani az egy millió forintos összeget, s felajánlani a kategória másik két jelöltjének, a Szinvavölgyi Táncműhelynek és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnek. Ez utóbbi csoport kapta a Közönségdíjat is. Valóban elegáns,  nemes gesztus volt részéről, de aki régen ismeri Barna Györgyöt – mint jómagam is – fogadást köthetett volna arra- bár azt mondják: úriember biztosra nem fogad – hogy ha nyer, akkor így tesz.

A Megyei PRIMA díjat, három kategóriában, a Miskolci Nemzeti Színházban péntek este. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete elnöksége által meghirdetett a Prima Díjat Dobrossy István, Barna György és Regős Zsolt vette át, a közönségdíjas pedig a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület lett.
Rendkívül kellemes programot állítottak össze a szervezők a hivatalos ceremónián kívül – bár meg kell jegyem, hogy Vida Péter színművész, mint konferanszié sem okozott csalódást -, mind a Bolyki Brothers, a Fráter kórus, a Cemende Zenekar, a Miskolci Nemzeti Színház művészei, a Varidance és a Miskolci Dixielnad Band- akik jelöltek is voltak – nagy sikert arattak.

Ádám Imre a VOSZ megyei elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz helyben is, hogy a Demján Sándor alapította díjat, ebben az évben is megkapják az arra érdemesültek.

Gratulálunk a jelölteknek és a nyerteseknek!

OBE-OL

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…