2024. 10. 20. vasárnap

Vendel
1 EUR 400 HUF
1 GBP 481 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Megint kevesebb két uzsorással

Megint kevesebb két uzsorással

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a borsodnádasdi férfit és nőt, akik pontosan be nem határolható időponttól kezdődően elfogásukig 50 és 100 % közötti kamatra adtak kölcsön kisebb összegeket, újabb nélkülözésnek téve ki az egyébként is rossz anyagi helyzetben lévő sértetteket. Az ügyben eddig beszerzett adatok alapján megállapítható, hogy az elfogott férfi és nő több borsodnádasdi lakosnak folyósított kisebb-nagyobb pénzösszegeket, majd azokat 50-100 %-os kamattal megnövelten kérte vissza. A gyanúsítottak készpénzen kívül különböző élelmiszereket, illetve dohányárut is értékesítettek jóval a bolti ár feletti összegekért. Amennyiben nem tudták időben rendezni tartozásaikat, akkor őket veréssel fenyegetve kényszeríttették az általuk önkényesen meghatározott pénzösszegek átadására.

Miután egy-egy sértett eleget tett az uzsorások által meghatározott fizetési kötelezettségének, a pár további pénzösszegeket követelt tőlük.

Volt, aki a még 2010-ben kölcsönkapott pártízezer forintos összegre 2012. november elejéig több, mint 1 millió forintot fizetett meg az őt életveszélyesen megfenyegető gyanúsítottaknak. Egy másik sértett az uzsorásoktól vásárolt élelmiszer és kölcsönkapott 20.000,- Ft fejében szintén 1 millió forintot fizetett meg.

A fenti cselekmények alkalmasak több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett, több rendbeli uzsora bűncselekmény, valamint egy rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megállapítására.

Figyelemmel a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén különösen a büntetőeljárásban szereplő személyek, elsősorban a sértettek befolyásolásával, vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, illetve veszélyeztetnék a bizonyítást, így az elkövetőket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…
Titkos raktár az üzletben
Közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp