2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Hamarosan felnőtteknek is

Hamarosan felnőtteknek is

VIRTUÁLIS UTAZÁSOK HATÁRTALANUL  A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN A nagy érdeklődés miatt a felnőttek számára is elérhetővé válik hamarosan a Scool-túra virtuális utazások programja, amely úttörő kezdeményezésként indult  a karanténhelyzetben a kirándulások befagyasztása miatt. Az egyedi kezdeményezéssel az országban  Erdélybe, Felvidékre, Kárpátaljára, Délvidékre „utaztatta” a diákokat virtuálisan a miskolci iroda, melyhez általános iskolás felső tagozatos osztályok csatlakozhattak első körben határon innen és túl. Naponta átlagban 120 gyerek vett részt a közösségépítő online eseményen és nemcsak bőséges ismeretanyaggal, hanem ajándékok tucatjaival gazdagodhatott. Az élménydús kirándulásokhoz olyan neves résztvevők is csatlakoztak, mit Aranyosi Péter humorista, Kiss Kata énekes, Varga Viktor a Csillag születik sztárja, Tarpai Viktória színésznő, Dr.Lutter Imre előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke vagy Kenyeres Oszkár, a Hazajáró honismereti sorozat szerkesztője.

Egy hónapig hetente négy napon át futtatták az online rendezvényt, amely komplex pedagógiai tartalommal bírt, a jelentkezők más mellett történelmi, földrajzi, irodalmi, nyelvtani de akár matematikai ismereteiket is tesztelhették, bővíthették! A közösségépítésben idegenvezetők segítségével videokkal, kérdőívekkel, sokrétű ismeretet igénylő kérdésekkel, vagy akár ügyességi, esetleg gasztronómiai feladatok megoldásával lehetett közelebb jutni az értékes nyereményekhez. Lehetett Trianon sütit készíteni, karkötőt fűzni, szendvicset kreálni vagy sógyurmából alkotni a magyar zászló színeiben.

Utazásokat, egy vagy több napos kirándulásokat is nyerhetnek így szórakozva a versenyzők, akiknek mintegy 80%-a valamilyen jutalomban részesült. Legalább kétszáz kisebb—nagyobb ajándékot osztottak szét a szervezők, ezek között társasjátékokat, iskolaszereket, vagy praktikus, az utazást segítő holmit.  Az ötven legügyesebb diák három napra a Balatonra utazik majd, 12 iskola csapata pedig élménynapot nyert. Egy napra vagy a teljes heti sorozat idejére is lehetett csatlakozni a kihíváshoz, amely úgy működött mint egy szabadulószoba, hogy végül a legjobbak valódi jutalomban részesülhessenek.

A Virtuális utazás program  ingyenes és a 2012-től működő Határtalanul túrák online verziója, amelybe eddig hetedikes osztályok kapcsolódtak.  A legutóbbi, 2019-2020-as évben ez mintegy  4000 utast jelentett. A majd 120 utazás célállomásai között a határon túli magyarlakta területek neves városai voltak, melyek történelmileg meghatározóak. Több mint harminc külhonban élő magyar idegenvezető segítette ezeket a túrákat és működött közre az online programban is, akik avatott ismerői a helyi jellegzetességeknek és segítették a fiatalokat az élményszerzésben.

A Scool-túra egy rendhagyó gyereknapot és a program végén egy Trianon emlékműsort is tartott, hisz az utazások helyszínei a Trianoni békediktátum nyomán leszakított területek meghatározó települései. A sorozat június 4-én ért véget és a megemlékezésekhez egy online műsorral csatlakozott az iroda, ahol a gyerekek saját produkciókkal kapcsolódhattak be. Több mint 160 résztvevője volt az eseménynek a virtuális térben. A programot összességében számos településről „látogatták”, így pl. miskolci, kazincbarcikai, izsófalvai, tiszaújvárosi, felsőnyárádi, mezdőkövesdi, karácsondi  vagy edelényi gyerekek is bekapcsolódtak, ahogy a határon túli pl. szerenyei, sárosoroszi vagy györei diákok.

A program felnőttek számára is megnyílik június utolsó hetében és öt alkalommal, hetente egyszer elérhető lesz. A fődíj utazás. Jelentkezni e-mailben már most a virtualisutazas2020@gmail.com címen lehet. Szabályzat és pontos információk, kedvcsináló videók és beszámolók a programról a Scool-túra Facebook oldalán jelennek meg folyamatosan! Érdemes csatlakozni a játékhoz, hisz remek közösségi élmény, szórakozás, művelődés, mert a Scool-túra szlogenje: Élmény adunk, közösséget kovácsolunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek