2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrök őrizték a betont, mivel a mixer sofőrje ittas volt

A közúti ellenőrzések folyamatosságát jól jelzi, hogy a rendőrök az elmúlt napokban, több ittas sofőrt is kiszűrtek a forgalomból Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. Az esetek közt volt egy betonmixeres, egy locsolókocsis, és egy vezetői engedély nélkül motorozó férfi is.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2020. június 1-jétől 11-éig összesen tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Tíz sofőrrel szemben büntetőeljárást indított a rendőrség, míg a fennmaradó négy esetben, egyenként harmincezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a hatóság.
pozitív

Az esetek közt volt egy olyan motoros is, aki vezetői engedély nélkül vezette járművét. Az útépítéseknél takarításra használt locsolókocsi vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter is pozitív értéket mutatott. Egy betonkeverő jármű sofőrjével szemben szintén büntetőeljárás indult, mivel alkoholt fogyasztott munkája megkezdése előtt. A forgásban lévő mixert nem lehetett leállítani, nehogy a beton tönkremenjen, így a pótsofőr kiküldéséig a rendőrök vigyáztak a munkagépre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum