2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Hajdúszoboszló vagy Balatonmáriafürdő lesz az Év Turisztikai Települése?

Hajdúszoboszló vagy Balatonmáriafürdő lesz az Év Turisztikai Települése?

Helyzetjelentés az Év Szállása versenyről
A várható eredmények mellett meglepő fordulatokat hozott eddig a november közepéig tartó Év Szállása verseny: a települések közötti harcban például Balatonmáriafürdő megelőzte Siófokot. A legtöbb szavazatot gyűjtő 10 településből 9 fürdőváros, megyei szinten pedig a somogyi célpontok a legvonzóbbak az elmúlt két hónap több mint 11 ezer voksa alapján.

Jelenleg Hajdúszoboszló áll az első helyen az Év Turisztikai Települése címért folytatott versengésben, de szorosan követi Balatonmáriafürdő. A Szallas.hu/evszallasa oldalon az elmúlt két hónapban leadott több mint 11 ezer szavazat alapján a Balaton-parti község olyan felkapott célpontokat utasított maga mögé, mint a harmadik helyen álló, de nagy lemaradással küzdő Balatonfüred, vagy a jelenleg csak ötödik helyezett Siófok.

 

„Valószínűleg a verseny elmúlt két hónapjában a turisták mellett a települések lakói is leadták a szavazataikat, így Balatonmáriafürdő előkelő helyezése többek között lakosainak lelkesedését mutatja. A szavazás azonban november közepéig tart, így a nyaralóknak is lesz még lehetőségük a legjobbak közé juttatni az üdülés céljából felkeresett helyszíneket” – mondta a verseny állásával kapcsolatban Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

 

Népszerűbb a Balaton déli partja

 

Az eddig leadott voksok alapján a fürdővárosok a legvonzóbbak: a TOP10-be a történelmi nevezetességeikről híres városok közül csak Eger tudott bejutni, míg a tízes listán négy Balaton-parti település is található. Az ország keleti részén Hajdúszoboszló mellett még Gyula és Egerszalók közkedvelt célpont, míg nyugaton Hévíz és Zalakaros a legnépszerűbb, a magyar tenger partját figyelmen kívül hagyva.

 

A verseny jelenlegi állása alapján egyébként a Balaton déli partját tartják vonzóbbnak a szavazók: a megyei összesítést például fölényesen vezeti Somogy megye, míg Veszprém csak a negyedik helyen áll a megye településeire leadott szavazatok alapján. A legkevesebb voksot eddig Nógrád és Tolna megye települései gyűjtötték.

 

A települések mellett a szálláshelyek is versenyeznek az Év Szállása címért. „Az eddigi eredmények alapján nem feltétlenül a legnépszerűbb településeken lévő szállások kapják a legtöbb voksot, jelenleg például az egri Imola Hotel Platán rendelkezik a legtöbb szavazattal” – tette hozzá Szigetvári József. A verseny aktuális állása szerint a négy- és ötcsillagos hotelek között a sümegi Hotel Kapitány, a háromcsillagos szállodák körében pedig a zalakarosi Hunguest Hotel Freya vezet. Az apartmanok és vendégházak esetében eddig a sárospataki Braun Vendégház kapta a legtöbb szavazatot, míg a panziók kategóriájában a cserkeszőlői Royal Panzió bizonyult a legnépszerűbbnek.

 

 

Az Év Turisztikai Települése – TOP10 település

1. Hajdúszoboszló

2. Balatonmáriafürdő

3. Balatonfüred

4. Eger

5. Siófok

6. Hévíz

7. Gyula

8. Zalakaros

9. Egerszalók

10. Balatonlelle

 

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák

1. Hotel Kapitány Sümeg

2. Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó

3. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

 

TOP3 – 3 csillagos szállodák

1. Hunguest Hotel Freya Zalakaros

2. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő

3. Hotel Eger & Park

 

TOP3 – szállodák 3 csillag alatt, vagy csillag nélkül

1. Imola Hotel Platán Eger

2. Piramis Hotel Gárdony

3. Fenyves Rooms Üdülőház Hajdúszoboszló

 

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló

1. Braun Vendégház Sárospatak

2. Brigitte Vendégház Bük

3. Kékpárkány Vendégház Rátka

 

TOP3 – Panzió

1. Royal Panzió Cserkeszőlő

2. Boglárka Panzió Étterem és Apartmanházak Mezőkövesd

3. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …