2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Lezárult a nyomozás

Vádemelési javaslat a két éve meggyilkolt miskolci idős néni ügyében.

A nyomozók állampolgári bejelentés alapján 2011. szeptember 1-jén reggel egy Miskolc belvárosi lépcsőházban idős női holttestre találtak rá. Az elvégzett szemle adatai alapján a 86 éves sértett bűncselekmény áldozata lett. A végrehajtott széleskörű adatgyűjtés és lefolytatott helyszíni szemle adatai alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. szeptember 3-án azonosította, elfogta és bűnügyi őrizetbe vette az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves K. Márta felsőzsolcai lakost. A bíróság ügyészi indítványra a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, majd később lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A nyomozás adatai szerint az idős néni érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett. A több szakvéleménnyel is alátámasztott megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt a közöttük kialakult vita, majd bántalmazás eredményeként a lépcsőházban üzemelő egyik cég alkalmazottja követte el.

A büntetőeljárásba a nyomozóhatóság többek között igazságügyi vegyész, biológus, valamint pszichológus szakértőket vont be, továbbá az ügyben poligráfos szaktanácsadói vélemény is készült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság K. Mártával szemben emberölés bűntett miatt folytatott nyomozást 2013. augusztus 21-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a megyei főügyészségnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek