2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Fát ültetnek a miskolci könyvtárak udvarán

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is csatlakozott az Ültess fát és olvass alatta könyvet elnevezésű programhoz.  A tavalyitól eltérően idén októberben már 3 tagkönyvtár udvarán ültetnek el egy-egy facsemetét.

 A Mezőkovácsházáról indult kezdeményezéshez egy éve Miskolcról a Tompa Mihály Könyvtár és a Petőfi Sándor Könyvtár is csatlakozott. Az említett két bibliotéka a Szabó Lőrinc Idegen nyelvi Könyvtárral kiegészülve 2020-ban is sikeresen pályázott erre a programra, és ennek köszönhetően ebben a hónapban mindhárom helyszínen elültetnek egy-egy madárberkenyét.  A Tompa Mihály Könyvtárban október 13-án kedden 10 órakor lesz a jeles esemény, melyet Zsekov Éva Mónika hegedűművész  játéka tesz színessé. A Szabó Lőrinc Idegen nyelvi Könyvtárban október 17-én szombaton 14 órától kezdődik a program, itt a ClaXoTon együttes fellépésével lesz teljes a program. A Petőfi Sándor Könyvtárban megrendezésre kerülő esemény időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást honlapunkon. A szervezők célja pedig nem is lehet más, mint az, hogy a könyvtár látogatói továbbra is szeressék a könyveket és az elültetett fa alatt forgassák kedvenc olvasmányaikat. Az említett három helyszínen olvasás népszerűsítő kulturális események is lesznek a jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…