2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Fát ültetnek a miskolci könyvtárak udvarán

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is csatlakozott az Ültess fát és olvass alatta könyvet elnevezésű programhoz.  A tavalyitól eltérően idén októberben már 3 tagkönyvtár udvarán ültetnek el egy-egy facsemetét.

 A Mezőkovácsházáról indult kezdeményezéshez egy éve Miskolcról a Tompa Mihály Könyvtár és a Petőfi Sándor Könyvtár is csatlakozott. Az említett két bibliotéka a Szabó Lőrinc Idegen nyelvi Könyvtárral kiegészülve 2020-ban is sikeresen pályázott erre a programra, és ennek köszönhetően ebben a hónapban mindhárom helyszínen elültetnek egy-egy madárberkenyét.  A Tompa Mihály Könyvtárban október 13-án kedden 10 órakor lesz a jeles esemény, melyet Zsekov Éva Mónika hegedűművész  játéka tesz színessé. A Szabó Lőrinc Idegen nyelvi Könyvtárban október 17-én szombaton 14 órától kezdődik a program, itt a ClaXoTon együttes fellépésével lesz teljes a program. A Petőfi Sándor Könyvtárban megrendezésre kerülő esemény időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást honlapunkon. A szervezők célja pedig nem is lehet más, mint az, hogy a könyvtár látogatói továbbra is szeressék a könyveket és az elültetett fa alatt forgassák kedvenc olvasmányaikat. Az említett három helyszínen olvasás népszerűsítő kulturális események is lesznek a jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum