2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Emléktáblát avattak Marian Cozmának

Bronz emléktáblát állítottak azon a helyen – egy veszprémi szórakozóhely előtt – ahol öt évvel ezelőtt meggyilkolták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját.


A hétfői avatóünnepségen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta: Marian Cozmát tehetsége és egyénisége miatt mindenki szerette. Értelmetlen halálával egy ígéretes sportkarrier szakadt félbe – tette hozzá.
Felidézte: Cozma tehetséges családból érkezett, szülei és honfitársai büszkén engedték el Veszprémbe, ahol nagy múltja és kultusza van a kézilabdázásnak.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy az emberek öt évvel ezelőtt éppen itt, a Virág Benedek utcában gyűltek össze, s „döbbenten gondoltunk vissza egy olyan mozzanatra, amikor az emberben feltámad a gyilkos, az emberben feltámad az állat, és megöli egyik embertársát. Egy olyan embertársát, akire ez a város büszke volt.”
Fotó: Nagy Lajos

Marian Cozma szeretetreméltó egyénisége és tehetsége miatt mindenkinek kedvence volt, „nekünk is, akik befogadtuk” – jelentette ki Navracsics Tibor.
„Kicsit mindannyian meghaltunk, veszprémiek, akik úgy éreztük, Veszprémben baj nem történhet. (…) S ebben az esetben nem vigasztal bennünket, hogy nem veszprémi volt az elkövető. Itt történt” – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: kell hogy legyen emlékműve Marian Cozmának Veszprémben is, hogy az emberek, akik ezen a járdán járnak, megértsék, hogy „Marian Cozma a miénk, és mindig is a miénk lesz, másrészt, hogy egy ilyen szeretetreméltó városban is megtörténhetnek szörnyűségek, ha nem vigyázunk egymásra”.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…