2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Élménypedagógia: szórakozva tanulás

Az idei tanévben indult Rogers Akadémia első Rogers Napok rendezvényére kerül sor 2013. május 23-24-én a Csillebérci Szabadidők­özpont III-as pavilonjában, minden nap 9-15 óra között, ahol a legsikeresebbnek bizonyult ún. élménypedagógiai módszerek  mutatkoznak be. A 13-20 éves korosztályban egyre több a „csellengő” fiatal, akik számára – bár a képességeik adottak a sikeres tanulmányokhoz – a hagyományos iskolai keretek között nem találják helyüket: ezek a keretek szorongást vagy elutasítást váltanak ki bennük. Nekik jelenthet befogadó közeget a Rogers és megoldást az élménypedagógia.

Amennyiben lát lehetőséget arra, hogy a témával foglalkozzon, a Rogers Akadémia tanárai által készített írást változtatás nélkül, vagy egyes részei felhasználásával is leközölhető. Nagyon köszönjük munkáját! Vas Dóra, sajtó munkatárs + 06-70-318-61-52

­ ­Szórakozva tanulás – Rogers Napok a Rogers Akadémián

Az idei tanévben indult Rogers Akadémia első Rogers Napok rendezvényére kerül sor 2013. május 23-24-én a Csillebérci Szabadidőközpont III-as pavilonjában, minden nap 9-15 óra között.  A középpontban a társas készségek tanulása lesz: a szerteágazó témákat felölelő műhelyek között találunk mozgást, elmélkedést, filmnézést, vizuális foglalkozást, sőt dobolást is – mindenki választhatja a saját stílusának megfelelőt!  A program nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A Rogers Akadémia programját az tízéves Rogers középiskola azon tapasztalata indította el, hogy a 13-20 éves korosztályban egyre több a „csellengő” fiatal, akik számára – bár a képességeik adottak a sikeres tanulmányokhoz – a hagyományos iskolai keretek között nem találják helyüket: ezek a keretek szorongást vagy elutasítást váltanak ki bennük. A nagy létszámú osztályokban nehezen szólíthatóak meg ezek a fiatalok, a tanórákba / tantárgyakba szorított tananyag nem feltétlenül kelti fel érdeklődésüket.  Az Akadémia új keretrendszere igyekszik segítséget nyújtani számukra abban, hogy ki-ki megtalálja a sikerélményt, örömöt nyújtó fejlődési helyzeteket, és sikeres életpályán induljon el.

Az idei év bebizonyította, hogy a nagyobb szabadságot, döntési lehetőséget nyújtó, és nagyobb részben az élménypedagógia és az önálló tanulás ötvözésére épülő tanítási forma sokakban vissza tudja adni a tanulás iránti motivációt.  A tanév „tortájára” a – most lezáruló Rogers középiskola hagyományainak megfelelően – egy kétnapos Rogers Napokkal kívánjuk feltenni a tejszínhabot, amelyben a legsikeresebbnek bizonyult élménypedagógiai módszerek parádéja közül válogathatnak diákjaink résztvevők pedagógusaink és meghívott szakemberek segítségével.

Május 23-án, csütörtökön dobparádé, szabadtéri együttműködéses-mozgásos játékok, az év történetekben való felidézése, élménynapló készítés, Esher műhely, vizuális foglalkozás, a sulifilmek megtekintése, és Dr. Obornyi Beáta, az ELTE evolúcióbiológiai tanszéke munkatársának „Versengés és együttműködés” című előadása várja a megjelenteket.

Május 24-én, pénteken  a szülők, diákok, tanárok tehetségbemutatója,  sütés-főzés, zsonglőr-tanoda, „Csillebérci futkosó”, saját novella olvasás,  sztoriklub,  idézet-megosztás, élménynapló készítés, az alternatív értékekről szóló közös gondolkodás, Dr. Victor András, nyugalmazott egyetemi tanár csillebérci biológiai sétája  vár a résztvevőkre – majd végül az egyik diákunk szervezésében egy diszkó zárja a rendezvényt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…