2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Drogmentes történetek

A Drogmentes Magyarországért Maraton megjelentette az elmúlt 10 évét összefoglaló könyvét. A Drogmentes történetek címet viselő kiadvány sorai Soós Zoltánnak, a mozgalom egyik alapítójának tollából kerültek papírra.

A több mint kétszáz oldalas színes, képekkel gazdagon teletűzdelt könyv évről-évre haladva mutatja be a maraton első tíz évét. Az első oldalakról megtudhatjuk, hogy kik, és miért alapították azt a szervezetet, amelynek célkitűzése nem kisebb, minthogy Magyarországot megszabadítsa a drogok szorításától. Talán némelyek számára túl nagynak, vagy elérhetetlennek tűnik ez a cél, de a maratonosok ezt komolyan gondolják, és minden eredmény, amit egy út végén elérhetünk az első lépéssel kezdődik, jelen esetben az első futólépéssel.

A könyv lapjain az éves beszámolók között nyilatkozik egy-egy védnök is és az olvasó elé tárja saját történetét, megadva azt, hogy miért lett a csapat támogatója. A teljesség igénye nélkül megismerkedhetünk többek között Dr. Komáromi István, Székhelyi József, Dr. Lenkei Gábor, Katus Attila, és Martinek János személyes indíttatásával.

Személyes történetekben egyébként sem szűkölködik a beszámoló, olvashatunk verselő diákról, könnyező alpolgármesterről, drogmentes esküt tevő várkapitányról, és a tanárok beszámolóiról egyaránt. Ezen kívül maguk a maratonosok is vallanak arról, hogy miért hagynak mindent maguk mögött 42 napra, miért futnak naphosszat szélben, esőben, napsütésben, mi motiválja őket akkor amikor drogfelvilágosító előadásokat tartanak, vagy füzetek formájában igaz adatokat terjesztenek a drogok ártalmas hatásairól.

A szerző a könyv végén néhány sorban kitér L. Ron Hubbardra, arra az amerikai humanitáriusra, akinek a drogok hatásaival kapcsolatos felfedezéseire támaszkodnak az előadásaikban és a drogfelvilágosításaikban egyaránt.

A drogmentes történetek alapos betekintést ad a Drogmentes Magyarországért Maraton eddigi történetébe, bemutatja azt az eredményt, ami csakis a futók, a védnökök, a támogatók, a tanárok és a diákok összefogásával jöhetett létre azon az úton, ami egy drogmentes Magyarország felé vezet.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…