2021. 12. 9. csütörtök

Natália
1 EUR 368 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Civil kezdeményezések a koronavírus által okozott problémák megoldására

Civil kezdeményezések a koronavírus által okozott problémák megoldására

Példamutató civil összefogásoknak lehetünk tanúi a koronavírus terjedése által okozott problémák megoldására, csak úgy, mint a Budapesti Airbnb közösség összefogása az egészségügyi dolgozók elszállásolásáért, vagy #Etesdadokit vendéglátók jótékonysági akciója. Ezeket összesítő felületként született meg a Koronavírussal kapcsolatos összefogás, röviden KÖSZ¡, melynek célja, hogy a közösség erejével gyűjtsenek társadalmi szerveződést segítő kezdeményezéseket.

A COVID-19-hez kapcsolódó társadalmi kezdeményezéseket gyűjtő oldal célja, hogy minél több emberhez juttassa el azoknak a szerveződéseknek, kezdeményezéseknek az üzeneteit, akik segítenének, vagy akik segítségre szorulnak a kialakult helyzetben.

 

„Eleinte csak egy listát kezdtünk el összetenni az általunk és ismerőseink által ismert kezdeményezésről, majd a projekt sikerét látva úgy döntöttünk elindítjuk a KÖSZ¡, vagyis a Koronavírussal kapcsolatos Összefogás oldalát, amit már az első napon több mint ezren látogattak meg. Célunk, hogy hatékonyabb kommunikációval tudjuk segíteni a társadalmi szerveződéseket és projekteket” – mondta el a kommunikációs szakértőkből, design szakmabeliekből és egy webfejlesztőből szerveződött csapat, akik magánemberként állnak a projekt mögött. A csapat tagjai azt is kiemelték, hogy minden jelölést, bejelentkezést alaposan ellenőriznek, ezzel biztosítva, hogy megbízható projekteket kommunikáljanak.

 

A kezdeményezéseket kulcsszavak, kategória vagy város alapján is kereshetik, de öt fő kategória köré épül: egészségügy, rászorulók, állatok, idősek és mentális egészség.

 

Az oldal célja, hogy az egyelőre zömében fővárosi kezdeményezések mellé vidéki és országos megmozdulásokat is meg tudjanak jeleníteni. A lista folyamatosan bővül, mindenki beküldheti a saját, társadalmi szerveződést segítő projektjét, vagy éppen jelezheti, hogy milyen segítségre lenne szüksége.

 

Minden segítség számít! #fogjunkössze

Facebook: https://www.facebook.com/koronavirussalkapcsolatososszefogas

Weboldal: https://koronavirusosszefogas.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum