2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Befektetés Overdose-ért, a magyar csodalóért

Befektetés Overdose-ért, a magyar csodalóért

Megnyugtatóan rendeződik Overdose sorsa a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt., az EUROINVEST Zrt., a KÖZGÉP Zrt., a MOL Nyrt., és az OTP Bank Nyrt. közös befektetésének köszönhetően.

A társaságok vezetői egyetértenek abban, hogy fontos nemzeti célokért érdemes összefogni, indokolt esetben anyagi áldozatot is hozni. Ilyen cél, nemzeti tradíciónk egyike, a Széchenyi István koráig visszanyúló hazai lóversenyzés ügyének ápolása.

Korunk legkiemelkedőbb, veretlen magyar versenylova Overdose. Tizenkét egymást követő győzelme a valaha élt versenylovak veretlenségi örökranglistájának 13. helyére teszi. Ezt a listát szintén hazánk büszkesége, Kincsem a csodakanca vezeti.

Az OVERDOSE Vagyonkezelő Kft. 2010 januárjában alakult meg, egyetlen apportált vagyona az alapításkor 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló. E társaság tulajdonrészéből vásárol az öt cégből álló befektetői csoport, egyenként 10-10 százalékot. A fennmaradó ötven százalék tulajdonosa továbbra is Mikóczy Zoltán.

 

A megállapodás legfontosabb elemei:

1. Bármilyen versenyen Overdose csak magyar színekben indulhat.

2. Overdose promóciós és reklámjoga a tulajdonosokat illeti.

3. Minden versenydíj-bevétel a társaságot ötven százalékban tulajdonló Mikóczy Zoltáné, aki ebből fedezi a ló tartását, versenyeztetését.

4. A tulajdonosok között egyhangú szavazat szükséges a ló átruházásához, reklámjogának harmadik fél részére történő értékesítéséhez.

 

Overdose tavasztól elindul a versenyszezonban, és a remények szerint sikeres és hosszú versenykarrier után, tehetséges leszármazottaival is fenntartja a magyar lóversenyzés dicsőségét.

-OTS-

Fotó: mindenkilapja.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek