2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Avasi Gyertyafény Gyerekekkel – Akció

Gyertyafénnyel, énekszóval, meglepetéssel köszöntik az avasi gyerekek a járókelőket december 19-én, délután 17 órától az Avason, a posta környékén.

Az ünnepi hangulatú utcai akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a Karácsonyi előtti sürgés-forgásban, rohanásban is álljunk meg egy pillanatra, forduljunk egymás felé, töltsünk egymással minőségi időt, osszuk meg a terheket, készüljünk együtt.

Az Ökopolisz Alapítvány támogatásának köszönhetően a Dialóg Egyesület szervezésében szeptember óta általános iskolás gyerekekkel tartunk heti rendszerességgel foglalkozást a Jezsuita Gimnáziumban. Találkozóink alkalmával elsősorban egy olyan bizalmi légkör kialakítása volt a célunk, amelyben a gyerekek meg tudnak nyílni, legfontosabb ügyeiket, problémáikat megoszthatják egymással. Drámapedagógiai játékokkal, improvizációs gyakorlatokkal dolgozzuk fel az őket érő hatásokat, a fontos témákat szituációs játékokban jelenítik meg.  A félév során kiemelt téma az állampolgári részvétel gondolata, amire utcai akciókkal hívjuk fel a (felnőtt) társadalom figyelmét. A gyerekek szociális érzékenységének és társadalmi felelősségvállalásának erősítését támogatja az iskola utáni tevékenység, melynek során betekintést nyerhetnek a helyi közösségi kezdeményezésekbe, tevőlegesen is részt vállalhatnak a lakóhelyüket érintő társadalmi ügyekben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…