2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A SIÓ a hazai junior CSR élvonalában

Idén a „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program nyerte el a junior kategóriában a CSR Hungary Díjat, vagyis a Magyar Üzleti Felelősség Díját és az elismeréssel járó kétéves önkéntes védjegyhasználatot. Magyarország vezető gyümölcslégyártójának attitűdformáló, integratív jótékonysági programja az elmúlt 13 évben mintegy 750 intézményt és összesen közel 12 ezer 6–10 éves kisiskolást látott el a tanévkezdéshez szükséges írószerekkel és kiegészítőkkel teli új, gerinckímélő iskolatáskákkal szerte az országban. A junior kategóriában egyedüliként díjazott „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program emellett elnyerte a Trade magazin három különdíjának egyikét is.

 „Szívügyünk a szociálisan hátrányos helyzetbe került tehetséges gyerekek integrációjának, az egyenlő esélyek elősegítése, ezért idén újabb 600 szorgalmas kisiskolás kezdhette meg a tanévet új iskolafelszereléssel és -táskával” – árulta el Kovács Ágnes, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a 13 éve sikeres adományozás szerves része az érzékenyítés és az integráció. „A közösségi segítségnyújtás keretében meghirdetett rajzpályázatra eddig összesen közel 30 ezer alkotás érkezett az ország minden szegletéből.” A legjobb rajzokat ajándékcsomaggal, a legszínvonalasabb munkákat beküldő intézményeket pedig SióBulival díjazza a népszerű gyümölcslégyártó. „Fontosnak tartjuk, hogy az adományozási programban részt vevő kisiskolások a kreativitásukat is kamatoztatva a tanórán kívüli foglalkozásokon is beszélgessenek az érzékenyítő témákról és mind a beszélgetések, mind a segítségnyújtás során megtapasztalják a hátrányos helyzetű osztálytársaik elfogadásának, a helyzetük megértésének és a közösségi segítségnyújtásnak a jelentőségét.”

A segítőprogram komplex jellegét erősíti, hogy fogyatékkal élők is tevékeny részesei. A tanévkezdési csomagot ugyanis évek óta a tordasi Gesztenyés Szociális Intézmény lakói készítik össze. Kovács Ágnes, a SIÓ-Eckes vezetője reméli, hogy a kezdeményezésben részt vevők mindannyian tovább viszik, hogy segítséget kapni és adni is öröm, és a segítségnyújtásban mindenki egyenlő. „Szeretnénk a magunk eszközeivel hozzájárulni a szociális különbségek csökkentéséhez, az esélyegyenlőség javításához és mindenekelőtt a mentalitásváltáshoz, amelynek lényege, hogy magától értetődő, elemi kötelességünk a szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok tanulmányainak támogatása” – fogalmazott a gyümölcslégyártó cég vezetője.

 

A CSR Hungary junior kategóriájában olyan kezdeményezések pályázhattak, amelyek ezt a fiatal generációt ösztönzik a fenntarthatóság, a felelősség értékeinek a megőrzésére, vagy önmaguk védelmében a felelősebb döntések meghozatalára. A junior kategóriában díjnyertes „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Programban kizárólag általános iskolák, óvodák, és az azokat támogató nonprofit szervezetek vehetnek részt. A CSR Hungary Díj pályázat többlépcsős értékelési folyamatának utolsó, záró szintjén a bizottság tagjai, különböző üzleti és szakmai területek elsőszámú vezetői döntöttek, akik az együttes tapasztalatukkal segítették az értékelési folyamatot. A felelős üzleti magatartást jelző védjegy azoknak az egyre tudatosabb fogyasztóknak a mind szélesebb rétegeit orientálja, akiknek nemcsak a termékek minősége és ára számít, hanem a gyártó vállalat szociális érzékenysége és társadalmi felelősségvállalása is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek