2024. 05. 9. csütörtök

Gergely
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Hámori Gabriella újra a képzőművészet felé fordult

Hámori Gabriella újra a képzőművészet felé fordult

Hámori Gabriella vezette az idei első szubjektív tárlatvezetést, és meghirdetjük a márciusit is Eleni Korani műkereskedővel. Márciusban a beporzókat ünnepeljük múzeumpedagógiai programokkal, és a tavasszal többször is Teadélutánra invitáljuk nyugdíjas látogatóinkat.

A házasság intézményéről mesélünk műtárgyaink segítségével, és két szülinapról emlékezünk meg, az író, költő, szerkesztő és fordító Wohl Jankáéról és a színész Anthony Danielséről, aki a Csillagok háborújában C-3PO-t játszotta. Wohl Janka első verseskötetét őrzi könyvművészeti gyűjteményünk, Daniels esetében pedig a sok nyelven beszélő, aranyszínű droid kinézetéhez hasonló műtárgyakat kerestünk. Kultikus tárgyakat vettünk elő a kortárs design gyűjteményből, és reméljük, kultikussá válik pár éven belül Aranybérletünk is, amelyet már jó sokan megvettek. Ha még nincs önnek, vásároljon a 72 oldalas füzetecskéből! Többek egybehangzó állítása: nagyon megéri!

Hámori Gabriella színművész vezette az idei első szubjektív tárlatvezetést a Ráth-villa A mi szecessziónk című kiállításában. Az Örkény István Színház művésze zenével és versekkel, személyes történetekkel fűszerezte a programot, miközben alkalmanként Horváth Hilda kurátor az egyes műtárgyakról mesélt. Hámori Gabriella beszélt arról is, hogy festőművésznek készült, felvették az akkori főiskolára, de a színművészetire úgyszintén. Mivel azonban inkább csapatban akart dolgozni, az utóbbit választotta. Több évtizedes színházi múlt után elkezdett újra festeni, mesekönyveket ír és illusztrátori képzésre jár a színésznő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek