2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Az MTI eltitkolná, hogy Orbán döntött a pedofil igazgató Vásárhelyi János kitüntetéséről

DK: Az MTI eltitkolná, hogy Orbán döntött a pedofil igazgató Vásárhelyi János kitüntetéséről

Az MTI személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem adta ki a Demokratikus Koalíció közleményét, miszerint személyesen Orbán Viktor döntött Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatójának kitüntetéséről még 2016-ban.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője mai sajtótájékoztatóján bemutatta  a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számát, melyben az állt, hogy Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a pedofília miatt elítélt V. Jánosnak, 5 évvel azután, hogy kiderült: a bicskei gyermekotthon igazgatója molesztálja a rábízott gyerekeket. A kormány által 2016-ban kiadott hivatalos dokumentum szerint személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek, amit „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként adott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére”.

A Demokratikus Koalíció továbbra is válaszokat vár Orbán Viktortól: miért adott kitüntetést a bicskei pedofilnak? Mi kitüntetni valót látott gyermekek megrontásában, és miért gondolja, hogy a pedofíliát a legmagasabb állami szinten kell elismerni?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek