2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Évezredek óta varázsolja el az embereket a gyöngyök szépsége

Évezredek óta varázsolja el az embereket a gyöngyök szépsége

Az első gyöngyökből készült ékszereket már időszámításunk előtt 2200 körül is említik, vagyis nem kérdés, hogy ezek a nem mindennapi kiegészítők elképesztő múltra tekintenek vissza. Az pedig még inkább hihetetlen, hogy a sok év alatt semmit sem veszítettek ismertségükből és ragyogásukból, sőt, a mai napig fénykorukat élik. Ma pedig már nem kevés egyedi, kézzel készült szépség is készül belőlük. Ennek a hobbinak az ajtaja pedig mindenki előtt nyitva áll.

 

A gyöngyök a múltban is hódítottak

A gyöngyök több ezer éves múltra tekintenek vissza és mindig a különlegességek közé sorolták őket. Annak idején gazdag nemesi családok, királyok ruhatárát díszítették, nem véletlen, hogy nagyon sok korabeli portrén jelennek meg ezek a csodálatos kiegészítők. Nem volt ez másként hazánkban sem, hiszen ha megnézzük a Szent Koronát, láthatjuk, hogy annak abroncsa is gyöngyszemekkel van kirakva. Világviszonylatban pedig az 1900-as évek emelkednek ki a gyöngyök története terén, amikor ezeknek a szépségeknek az ára az arany árának négyszerese volt.

Ma már nagyon széles a választék

Az igazgyöngyök és tenyésztett gyöngyök mellett számos más alapanyagból is készülnek ilyen szépségek. Így ásványból, üvegből vagy akár műanyagból is meg lehet találni a legszebbeket, amelyekből gyönyörű fülbevaló, nyaklánc, karkötő vagy akár gyűrű készülhet.

Gyöngyékszerek saját kezűleg

Természetesen nem kell beérni a boltban kapható gyöngyékszerekkel, amelyek bármikor szembe jöhetnek velünk az utcán. A gyöngyfűzés által nem csak személyiségünkhöz tökéletesen passzoló ékszereket nyerünk ráadásul, hanem tartalmas kikapcsolódást is, hiszen ez a tevékenység bizonyítottan stresszoldó hatással bír. Ráadásul biztosan olyan lesz az ékszer, amilyet mi szeretnénk, nem beszélve arról, hogy ezáltal nem keveset lehet spórolni is. Mi választhatjuk ki az alapanyagul szolgáló gyöngyöket és ugyanolyanból készíthetünk akár komplett ékszer szetteket is. Ezek létrehozásához rengeteg alap, charm, elválasztó és egyéb elem áll rendelkezésre.

Fontos azonban, hogy az alapanyagokat mindenképpen megbízható helyről kell beszerezni, amelyhez tökéletes lelőhely például a Gyöngyékszerbolt webáruháza.

Az ásványgyöngyöknek számos jótékony hatást tulajdonítanak

Nem mehetünk el a széles választék látták az ásványból készült gyöngyök mellett sem, amelyek egészen különleges helyet foglalnak el e szépségek sorában. Ugyanis nem csak esztétikai értékük magas, de sokaknak gyógyhatást tulajdonítanak. Ilyen módon minden problémára van már pozitívan ható gyöngy, legyen szó testi vagy lelki problémáról. Vannak többek között bizonyos fájdalmakat enyhítő kövek, van, amelyik az álmatlanságra ígér gyógyírt, míg másik fajta gyöngy a termékenységet fokozza vagy az immunrendszert erősíti. Sőt, ezeknek megfelelően akár úgy is össze lehet állítani egy-egy ékszert, hogy az ahhoz választott gyöngyöknek ne csak a színei harmonizáljanak, de hatásukban is erősítsék egymást, segítséget nyújtva ezzel az éppen aktuális problémák leküzdésében.

Ajándékba is tökéletes

Ajándéknak is kitűnő választás lehet egy gyöngy ékszer nőknek és férfiaknak egyaránt. Ha ismerjük az adott illető stílusát, akkor például egy gyöngysoros karkötővel nem hibázhatunk. Sőt, akár páros karkötővel is meglephetjük a szülőket, barátnőket, testvéreket vagy éppen gyerekeket.

 

 

 

Vagyis nem kérdés, hogy a divatból soha ki nem menő gyöngyöket még különlegesebbé teszi az, ha azokból saját készítésű ékszerek készülnek. Így lesznek mindenki készletében egyedi karkötők, nyakláncok, gyűrűk és fülbevalók is. Ha pedig valaki megkérdezi, honnan van az adott darab, büszkén elárulhatjuk, hogy saját tervek alapján készítettük mi magunk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek