2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Epilógus Napokkal búcsúzik az idei pécsi képzőművészeti fesztivál, a LOKART

Epilógus Napokkal búcsúzik az idei pécsi képzőművészeti fesztivál, a LOKART

Zárórendezvények szeptember 21-23. között a LOKART kiállítási helyszínein

 2023-ban másodszor rendezték meg Pécsen a LOKART – kortárs képzőművészeti fesztivált, amely országosan is egyedülálló kezdeményezés. A rendezvény keretében kiállítások, zenei performanszok, szakmai beszélgetések várták az érdeklődőket. A LOKART a fesztivál után továbbra is jelen maradt a város életében: a 10 kiállítóhelyen a Zsolnay Negyedben és alternatív belvárosi helyszíneken, 100 művész alkotása várja egészen szeptember 24-ig az érdeklődőket. A záró kiállítások – előre vetítve a folytatást is – Epilógus Napokkal köszönnek el a rendezvénytől szeptember 21. és 23. között.

 

Az Epilógus Napokon tárlatvezetésekkel, zenei performanszokkal, szakmai beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. Tárlatvezetést tartanak a kiállítások kurátorai: Kozma Zsolt, Százados László és Nagy Gergely műkritikus, valamint az eszéki Képzőművészeti Múzeum munkatársai és a kiállító eszéki művészek. Hajdu István főszerkesztő közreműködésével a 30 évét betöltő Balkon kortárs művészeti magazint köszöntik, valamint a Balkon Biennálé lapszám bemutató keretében a Művészeti Biennálék és a városi identitás kapcsolatáról beszélgetnek a lapszám szerzői, Százados László szerkesztő, Topor Tünde azt ART Magazin főszerkesztője és Bordács Andrea műkritikus.

 

Az eseményeket zenés performanszok színesítik: szeptember 21-én délután rendhagyó zeneóra lesz Kovács Balázzsal, a PTE MK Elektronikus Zenei és Média Tanszékének docensével, este fellép a The Beatroot, 22-én pedig két kiállító, Mostoha Marcell és Kristóf Márton zenei performanszát hallhatják az érdeklődők.

 

Az Epilógus kiemelkedő eseménye a közönségszavazás, amely szeptember 22-én zárul, és amelynek keretében a közönségdíjas installációt keresik a szervezők. A közönségkedvenc „Látogató” különdíj egy szabadtéri installáció létrehozása lesz Pécsen, 2024-ben.

 

Az idei LOKART szeptember 23-án este a Király utca 50.-ben Orosz Klára Parazita Geometria című installációjának finisszázsával ér véget.

 

Az Epilógus programja elérhető a https://lokart.hu/ honlapon és a LOKART Facebook oldalán.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek