2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Divattervező ihlette koktél a város felett

Kóstoltál már selyemkendőt koktél formájában? Trópusi növényből dizájn, dizájnból kendő, kendőből koktél: így született meg a Strelizia Art Cocktail. A különleges italt Tóth Bori fashion designer személye és az egyik alkotása inspirálta, mely a nyáron limitált ideig elérhető magasan a város felett.
Amikor a divat és a mixológia találkozik, lenyűgöző alkotások születhetnek. Ez történt Tóth Bori divattervező és Simon István mixologist közös munkájával, melynek eredménye a trópusi Strelizia Art Cocktail, mely új dimenziót nyit a koktélkultúrában, hiszen nem csupán egy italról van szó, hanem egy igazi műalkotásról, mely magában hordozza a divat és a design közös értékeit. A Budai Várnegyed legtetején lévő skybar eddig is a megismételhetetlen impressziók gyűjtőhelye volt, ezzel az alkotással pedig a divat világába is integrálták magukat.
“A bennem lévő trópusi hangulatot egy nagyon hűvös színvilágba akartam eltolni, hogy ha
ránéznek, akkor rögtön az jusson eszembe: úristen, ezt akár meg is innám!” – mondta Bori, amikor kollekciója legújabb darabjáról, a Strelizia selyemkendőről mesél. Simon István bartendernek több sem kellett: egy egyedülálló együttműködés keretein belül megalkotott egy koktélt, amely magában hordozza Bori kedvenceit és a kendő motívumait.
“Bori szívéhez az olasz fűszerek, ízvilág és illatvilág áll közel, ezért egy frissítő és citrusos vacsora előtti italt alkottam neki. A koktél színét a bazsalikom adja, az izomalt dekoráció pedig a kendő mozgását igyekszik imitálni” – nyilatkozta István. A mixologist maga alkotta meg az összetevők nagy részét, saját elképzelése alapján. “Ez ugyanaz az alkotói folyamat, amit tulajdonképpen én is csinálok, csak te ízbéli textúrákat használsz. Néztem, ahogy összeöntöd ezt a rengeteg ízt, és a végén egy csodálatos harmónia született: egyik sem tolakszik, és megvan az italban az a friss, mediterrán, hűsítő hangulat, amit én nagyon vártam tőle” – mondta Bori, miután megkóstolta a koktélt.
A nyár a koktélok időszaka, de itt az ideje túllépni a megszokott klasszikusokon és olyan italokat választani, melyek magukban hordozzák a modern művészetet és a mindenkori divatot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…