2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Ami soha nem megy ki a divatból: a népies stílus!

Van, ami egészen biztosan sosem válik ódivatúvá, ez pedig nem más, mint a népies motívumok, amelyek gyakorlatilag bárhol visszaköszönhetnek. Míg korábban jellemzően csak ruhákon vagy edényeken jelentek meg a különféle díszített minták, addig mára már akár telefontokon is láthatóak. Igazán izgalmas szerepekben kerül újra elő egy-egy alakzat, egy-egy színvilág vagy jellemző képi világ.

Ezek után talán nem is olyan meglepő, hogy a lakberendezés sem marad ki ebből a trendből, így számos dekorációs elemen megjelennek a népies mintázatok. Nem szabad félni tőle, hiszen ezek a minták és képek már bizonyítottak, így nem kell attól tartani, hogy csak egy trendhullám része, ami holnapra már feledésbe merül.

Népi, népi, de melyik népé?

Ha azt a szót hallod, hogy népies, biztosan neked is kapásból a saját nemzeted ugrik be. Pedig ahogy a wallmaxx.hu népi motívumos tapétái mutatják, simán átlépheted a határokat, és élhetsz más nemzetek kultúrájának a részével.

Az imént említett webáruház Nara kollekcióját például az egyik afrikai népcsoport ihlette. A narák Eritreában élnek, és valóban igen gazdag képi és színvilággal rendelkeznek.

Így aztán nem csoda, ha ezek a pazar színek és alakzatok rendre visszaköszönnek – akár tapéta formájában is, hogy egy-egy távoli kontinens otthonát ékesítsék.

Ha tehát közel áll hozzád Afrika, a természet és a meleg színek, akkor mindenképpen érdemes szétnézni a kínálatban.

Mit adnak a narák?

Mutatjuk is, hogy mit köszönhetünk a naráknak, illetve a Nara kollekciónak!

  • A természet részletgazdagságát: levelek és fák, virágok és erdők különféle motívumai hozzák el az otthonokba Afrikát.
  • A kihagyhatatlan majomkenyérfát, amelynek jellegzetes alakja akár egy skandináv otthonban is kényelmesen megállja a helyét.
  • A tipikusan afrikai mintákat: vonalakat és köröket, amelyek egymással átfedésben vannak.
  • A parkettát utánzó, fa textúrájú mintákat, amelyek akár a falakon is kiválóan mutatnak.
  • A meleg árnyalatokban pompázó virágokat, amelyek bármilyen stílushoz illenek.
  • A térhatású geometriai mintákat, amelyeket egyszerre mondhatunk modernnek, minimalistának és absztraktnak.
  • No meg persze az Afrikára oly jellemző színeket, amelyek bármilyen otthonban megállják a helyüket.

A meghökkentő nem egyértelműen jelent rosszat!

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy akár egy skandináv stílusú otthonban is helye van a Wallmaxx Tapéta Webáruház igencsak különleges, afrikai világot idéző tapétacsodáinak, ám ha jobban megnézed, akkor ezek a termékek valóban kiválóan illeszkednek más stílusokhoz mind formában, mind színben!

Az pedig, hogy egy majomkenyérfa bukkan fel egy északi stílusú otthonban, egyáltalán nem jelent rosszat, sőt, egyenesen azt mutatja, hogy az ott lakók mennyire nyitottak és képesek határok nélkül gondolkodni!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy márkás karórával elérhető, hogy az emberek tekintete a csuklóra szegeződjön. Továbbá meglepetésnek is kiválóak, hiszen magabiztosságot lehet velük…

További cikkek