2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A boglárka virágfej finom és elegáns eleme lehet a dekorációnak

A boglárka virágfej finom és elegáns eleme lehet a dekorációnak

A művirágok használata napjainkban egyre inkább elterjed a dekoratőrök körében, hiszen a modern technológiával előállított virágfejek nem silány és olcsó hatást keltenek, hanem szinte valósághűen jelenítik meg a szirmokat, bibéket és a takaróleveleket. A virágfejek segítségével készített dekorációk csodás keretet nyújtanak a díszítés központi elemei köré helyezve.

A szépséges boglárkát a virágkötők kedvelik, mert változatos színárnyalatú, egymásra szorosan ráboruló szirmok rétegződéséből áll, így finom és elegáns hatást kelt.

A Prauda-Dekor Kft. változatos virágfejeket forgalmaz, így akár rendezvények díszítésére, vagy otthonunk szebbé tételére keresünk művirágot, náluk szinte bármely fajtát megtaláljuk. A boglárka pasztell színű szirmai gyönyörűen mutatnak virágboxokban, csokrokban, koszorúkban vagy virágfalakon elhelyezve.

A szépséges boglárka

A dísznövények egyik legszebb változata a boglárka, mely hazánkban is honos virág. A növény nemzettségébe több száz fajta tartozik, népszerű ezek közül az ázsiai boglárka, melynek egymásra szorosan ráhajló szirmai krepp-papírra hasonlító formájúvá teszik a virágfejet.

A jellemzően tavasz közepétől nyár végéig virágzó növény gumója hervadás után télire elrakható, és kora tavasszal ismét kiültethető a földbe. Miután a virágzás csak az év egy bizonyos szakaszában történik, így a boglárkával korlátozott ideig tudunk csak dekorálni. Ahhoz, hogy az év bármely szakában használhassuk a virágfejeket, térjünk át a műnövények használatára!

A művirág előnyeiről

Számtalan előnye van a művirágok alkalmazásának. Amellett, hogy bármikor lehetőségünk van virágzó díszítést készíteni, környezettudatos módon, az élő növények lemetszése nélkül tudjuk ezt megtenni. A szinte már valósághű másolatok selyemből vagy műanyagból készülnek, és a pollenallergiában szenvedők számára is kiváló alternatívát jelentenek.

Egy esemény emlékeként is könnyebben meg tudjuk őrizni a művirágokkal készült csokrokat, koszorúkat, mivel hosszú évekig ugyanolyan csodálatosan pompáznak majd a növények, mint elkészítésük napján. Karbantartásuk minimális, időnként érdemes nedves ruhával áttörölni a díszítést, illetve portalanítani a művirágokat.

Trendi virágdekoráció

A legújabb trendekhez igazodó dekorelemek közé tartoznak a virágfalak, melyekhez kiválóan alkalmasak a boglárka virágfejek. Előszeretettel használják esküvői főasztalok mögötti térben vagy fotó háttérnek. A növények rögzíthetőek apácarácsra, funérlapra, esetleg formára vágott betű-szám alapra.

A fejek felkerülhetnek erős ragasztóval, tűzőgéppel vagy fűzéssel. Az elkészítésnél figyelembe kell venni, hogy hányszor szeretnénk még felhasználni a díszítést, milyen magasra kell felhelyezni a dekort, mert ennek megfelelően kell megválasztani az alapanyagot. A művirágokkal történő elkészítés tökéletes választás, hiszen sosem hervadnak el a növények, akár évekig ugyanaz a minősége az elkészült elemnek. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek