2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Végéhez ért a több éven át tartó vasgyári társadalmi integrációt segítő program

Végéhez ért a több éven át tartó vasgyári társadalmi integrációt segítő program

Ebben a hónapban zárul a több éven át tartó „Társadalmi integrációt elősegítő beavatkozások a Vasgyárban” című TOP-6.9.1-15-MI1-2016-00001 azonosító számú projekt, melynek eredményeként a Vasgyár területén több ezer fő vett részt közösségi, foglalkoztatást, társadalmi felzárkóztatást segítő programokban. A programokat, valamint a folyamatos szociális munkát a fő kedvezményezett, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, és konzorciumi partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) közösen valósította meg. A projektben 158 fő számára egyéni fejlesztési terv is készült.

 

A projekt célja volt, hogy elősegítse a TOP-6.7.1-MI1-15-2016-00001 azonosító számú „Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja – Vasgyári program” című projekt megvalósítását a felújított bérlakásokba történő költözések által, integráció segítésével, valamint jövőképet nyújtson a Vasgyárban lakók számára. Átfogó célként került rögzítésre a vasgyári lakosság integrációjának támogatása, a közösségi kohézió erősítése, valamint a mentális problémák csökkentése. Ehhez a konzorciumi partnerek olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi és közbiztonsági programokat szerveztek, mint például: családi napok, sportfoglalkozások, táncház, filmklub. A közösségfejlesztő programok mellett életvezetési-; és munkavállalási tanácsadást valamint folyamatos szociális munkát is biztosítottak az itt élőknek.

 

A program célcsoportjába a Vasgyárban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő egyének és családok tartoztak, de a program a terület egésze számára is nyújtott olyan szolgáltatásokat, amelyek segítették a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációját. A program 2016. november 1-jén indult.

 

A projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összköltsége 279 322 974 millió forint volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…