2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Ukrán gyermekeknek szervez kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső

Ukrán gyermekeknek szervez kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső

A Baptista Szeretetszolgálat idén is folytatja a már nyolcadik éve hagyományként működő „Kulturális Kirándulás a Fővárosban” című programsorozatot, ezúttal ismét ukrán gyermekek vehetnek részt a különleges eseményeken, és járhatják körbe a főváros nevezetességeit.  

A tanulók olyan programokon vehetnek részt idén is, amelyről eddig csak álmodni mertek. Kalandos programokra hivatalosak: meglátogathatják többek között a Parlamentet, a Superfly játszóházat, Budapest Óriáskerekét, a Rendőrpalotát, az Elevenparkot, a Fővárosi Állat és Nővénykertet és a Csodák Palotáját.

Összesen 25 fő gyermeket és kísérőiket három napon át szállással, étkezéssel látnak el, és különleges programokat szervez nekik Baricz Dezső.

– Minden évben az a célom, hogy minél egyedibb programot állítsak össze a gyermekeknek, és olyan élményt nyújtsak, amit eddig még nem éltek meg, és a csoportok három napon keresztül megismerjék a fővárost. Finomabbnál finomabb ebédet, vacsorát ehetnek a szállodában és éttermekben. Próbálok mindig hátrányos helyzetű gyermekeket meghívni erre a csodás lehetőségre, akik tudják értékelni is a programot. Jelen esetben ukrán gyermekekre esett ismét a választás.

A Novotel Budapest Danube szálloda biztosítja a három éjszaka szállást (március 16-19. között) és a félpanziót. A gyermekek különböző programokon vehetnek részt: Kövér László, az Országgyűlés elnöke jóvoltából a csoport megtekintheti a Parlamentet, aki már évek óta támogatja a programot. Fontosnak tartja, hogy hátrányos helyzetű gyermekek és kísérőik megismerjék a Parlament történetét, és megcsodálják a gyönyörű épületet – mondta Baricz Dezső, aki mellé számos intézmény, ismert személy áll a jótékony célok megvalósítása végett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek