2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Teli iskolát kértek, üres „magtárat” kaptak a vattaiak

Teli iskolát kértek, üres „magtárat” kaptak a vattaiak

Hiába költöttek 350 milliót egy közösségi tér kialakítására, ha nem lesz gyermek és nem lesz közösség, aki megtöltse. Ehelyett az iskola megmaradására kellett volna fordítani ezt az összeget.
A Magyar Falu Program irányelveiben Orbán Viktor a helyi életminőség javítását és a lakosság elvándorlásának megállítását fogalmazta meg. Ez a program megbukott, ezt csak a helyi emberekkel egyetértésben, az ő szükségleteikre figyelve lehet komolyan gondolni.

Vattán két éve veszi semmibe a kormány a választópolgárok kérését, a közösségi tér megépítésével pedig csak megerősítette ezt. Tavalyelőtt kezdődött a vattai általános iskola kálváriája, amikor bejelentették az összevonást. Ekkor a település és az iskola jövője miatt aggódó emberek megpróbáltak minden lehetőséget kihasználni a megmaradásért, többek között 600 ember aláírásával nyomatékosították, hogy mit szeretnének, ám ezt Tállai András válaszra sem méltatta. Sajnos azóta az  összevonás megtörtént, így az iskola sorsa megpecsételődni látszik, a fennmaradásért tovább küzdők minden próbálkozása akadályokba ütközött, Elbocsájtott tanárokat, elkeseredett szülőket hagyva maga után.

A Mi Hazánk Mozgalom akkor is és most is egyedüli pártként állt ki a vattaiakért. Véleményem szerint egy kistelepülés fennmaradásának legfontosabb pillére a helyben lévő oktatás. Enélkül, vagy ennek megszűnésével megindul az elvándorlás, elöregedés, elnéptelenedés.
Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelölt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…