2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szijjártó Péter: nagyon tanulságos kilépni az európai buborékból

Szijjártó Péter: nagyon tanulságos kilépni az európai buborékból

Szijjártó Péter szerint “nagyon tanulságos kilépni az európai buborékból, egyből világossá válik ugyanis, hogy a Brüsszel által a háborús helyzetre sulykolt látásmódot a világ legtöbb helyén egyáltalán nem osztják”.

Az ENSZ Közgyűlése ülésszakán New Yorkban tartózkodó külügyminiszter hétfő este a közösségi oldalán közzétett posztjában leszögezte: a világ békét akar, mert az egész világ megszenvedi a háború következményeit, így az elszabaduló energia-, valamint élelmiszerárak súlyos problémákat okoznak az afrikai és latin-amerikai országoknak egyaránt. “A ghánai és kubai kollégák is hosszasan beszéltek minderről ma itt, New Yorkban” – tette hozzá. “Történnek persze jó dolgok is: Ghánába  egyre több helyen használják a magyar víztisztítási technológiákat, Kubával pedig aláírtuk az ösztöndíj és a diplomata képzési megállapodást” – fogalmazott a posztban Szijjártó Péter. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…