2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szemere és Budapest 150 – Miskolcra látogat Karácsony Gergely

Szemere és Budapest 150 – Miskolcra látogat Karácsony Gergely

Másfél évszázaddal ezelőtt, 1873. november 17-én jött létre Buda, Pest és Óbuda egyesítésével Budapest – a jubileum alkalmából Budapest 150 címmel rendezvénysorozatot szervez a főváros. A programokhoz Miskolc is csatlakozik annak apropóján, hogy 1849. június 24-én az a Szemere Bertalan adott ki miniszterelnökként rendeletet Pest, Buda és Óbuda egyesítéséről, aki nemcsak életében kötődött ezer szállal Miskolchoz, hanem végakaratának megfelelően hamvai ma is az avasi műemléktemetőben nyugszanak.

 

Ehhez kapcsolódóan rendhagyó Szemere emléknapot tartanak Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének részvételével a miskolci Városháza közgyűlési termében december 1-jén 12:30-tól. Az eseményen előadást tart Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Vámosi Katalin művészettörténész, illetve Kapusi Krisztián történész.

 

Az előadások után Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere megkoszorúzzák majd Szemere Bertalan szobrát a Szemere-kertben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …