2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Sportcsarnok, vagy élhetőbb település?

Az elmúlt 12 év kétharmados kormányzásának egyik legnagyobb problémája az, hogy kiépítettek egy olyan pályázati és forrás elosztási rendszert, ami azt sugallja, hogy csak a Fidesz és helyi hűbérurai támogatásával, az ő közbenjárásukkal fejlődhet egy település.
Aggasztó gyakorlat ebben a rendszerben, hogy sok esetben meg sem kérdezik egy-egy település lakóit, hogy valójában mire lenne szükségük. Jó példa erre a közelmúltban napvilágot látott emődi sportcsarnok építésének kormányzati támogatása, ahol 88 millió forintot különítettek el csak a beruházás előkészítésére. Azon felül, hogy egy ilyen létesítmény fenntartása is gondot okozhat Emőd költségvetésének, biztos vagyok benne, hogy nem ez a legszükségesebb fejlesztés.

Körbejártam Emődön, ahol fél óra alatt három csőtörés nyomát is megtaláltam. Régi panasz, hogy az elöregedett vízvezeték-hálózat miatti csőtörések szinte heti rendszerességgel megkeserítik az itt élők mindennapjait.
Szintén régóta megoldásra vár olyan gyalogátkelő helyek megépítése, amelyek fokozottan balesetveszélyes helyeken, mint az óvoda, vagy a 3-as számú főúton lévő buszmegálló – ahová egyébként járda sem vezet -, biztonságosabbá tennék az átkelést.

A Mi Hazánk nem csak a kampány közeledtével tartja fontosnak a választók véleményét és problémáit, hiszen 2019. júniusában Dúró Dóra által a központi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokkal is próbáltuk felhívni a figyelmet ezekre, illetve forrást biztosítani a megoldásra. Ezt sajnos szokás szerint a fideszes többség lesöpörte az asztalról. A Mi Hazánk elkötelezett abban, hogy a települések élhetővé tételéhez olyan pályázati rendszert kell kialakítani, amely az emberek napi problémáit szem előtt tartva juttatja forrásokhoz a településeket, nem pedig látványberuházások építésével gazdagítja a Fidesz közeli köröket.

Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…