2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Sorscsapások után összefogás

Tragikus autóbaleset áldozata lett három fiatal unokatestvér alog két hete csütörtökön, Somogy megyében. Öten ültek az autóban, esős úton megcsúszva kamionnak ütköztek, autójuk kettétört, hárman a helyszínen életüket vesztették, kettőjüket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

 

 

Utóbbiak közül az egyikőjük életét sajnálatos módon nem sikerült megmenteni, a baleset után egy héttel feladta a szervezete a küzdelmet, és a kórházban elhunyt. A baleset egyetlen túlélőjét intenzív osztályon ápolják. Az áldozatok közül a legidősebb két gyermeket hagyott hátra, de mindegyik fiatalember kenyérkereső volt, így számos nagycsalád is érintett a tragédiában.

A szerencsétlenség híre teljesen megrázta Gyulajt, a balesetet szenvedett fiatalok községét, hisz a körülbelül ezer fős településen majd mindenki ismeri a másikat: rokoni, baráti, vagy legalább is ismerősi kapcsolatban állnak egymással a lakosok. Tetézte a sorscsapást, hogy a baleset napjának estéjén tragikus hirtelenséggel elhunyt egy gyermekeinek épp vacsorát készítő anya Gyulajon, minden előjel nélkül. Így több gyermek maradt félárván a községben, amelyre rájár a rúd, hisz épp egy éve vihar csapott le Gyulajra és rongált meg súlyosan pár házat.

A község viszont összetartó, ha baj van, a lakosok segítenek egymásnak. Ennek az összefogásnak fő pillére és szervezője az igen aktív helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Szatmári István, és a helyi önkormányzat polgármestere, Selmeczi László , akik azonnal megszervezték a segítséget a súlyos veszteséget szenvedett családoknak, beleértve nemcsak a kenyérkereső férfiakat balesetben elveszítőknek, hanem a hirtelen elhunyt édesanya családjának is.

Az elnök és a polgármester széleskörű, azonnali segítségnyújtást valósítottak meg, a rendőrséggel, az országos roma vezetőkkel és képviselőkkel, a Somogy Megyei Áldozatsegítő Szolgálattal, magánszemélyekkel, és egyházakkal, mint például a helyi Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve.

Szerveztek Gyulajon virrasztást, és megemlékezést az áldozatokért, állták a temetések költségeit, hogy csak néhányat említsünk.

A fővárosból is érkezett adomány, Szatmári felhívta segítségért a szcientológia önkéntes lelkészek vezetőjét is, hisz ők már több ízben támogatták a Gyulaji rászorulókat. A tragédia hallatán ők szintén azonnal gyűjtést szerveztek, és a veszteséget szenvedett minden családnak egy nagy adag tartós élelmiszert, a gyereknek pedig tanszereket, játékokat és édességeket szállítottak Budapestről Gyulajra.

Ha a veszteség fájdalmát nehéz is enyhíteni, de legalább a gyors segítség és összefogás erőt adhat azoknak, akiket sokkhatásként ért a súlyos tragédia. A szerveződés tovább folyik a sérült családok talpraállítása érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum