2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Rónai Sándor: Kérdezzük Rogán Antalt: folytatják-e az újságírók, politikusok lehallgatását? 

Rónai Sándor: Kérdezzük Rogán Antalt: folytatják-e az újságírók, politikusok lehallgatását? 

Az új kormányban Rogán Antal régi bevált fideszes elvtárs is helyet kapott a miniszteri listában, hozzá került a polgári nemzetbiztonsági szolgálat felügyelete is.

Miután a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel történt kormányzati visszaéléseket vizsgáló uniós bizottság bő egy hónappal ezelőtt alakult meg, a DK EP-képviselőjeként pedig én lettem a Pegasus-bizottság első alelnöke, garantálni fogom, hogy az ügy ne merüljön feledésbe. Korábban már kezdeményeztem Varga Judit és Völner Pál meghallgatását a megfigyelési botrány ügyében, és a bizottság elfogadta azt a javaslatomat is, hogy a tagok jöjjenek Magyarországra, és itt folytassanak vizsgálatokat személyesen.

A Pegasus-bizottság első alelnökeként most szeretnék kérdésekkel fordulni Rogán Antalhoz: folytatja-e Rogán az újságírók, politikusok megfigyelését? Használják-e a Pegasust? Számíthatunk-e hasonló kémszoftverek beszerzésére? Mi indokolta ezt az átcsoportosítást? Mit tud Rogán Antal? Miért adta át Varga Judit a hivatali vesztegetéssel és más bűnügyekkel gyanúsított Völner Pálnak a megfigyelések engedélyezését? Meghallgatták-e Varga Judit igazságügyi minisztert, ezáltal a Pegasus-ügy első számú felelősét meghallgatták-e Pegasus-ügyben? Ezekre a kérdésekre várom a választ! Nem fogjuk hagyni, hogy az Orbán-kormány elhallgassa ezt a világméretű botrányt!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az EP Pegasus-bizottságának első alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …