2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

475 ezer forint a Patrónus Háznak

I.Országos Rotary Asztalitenisz Kupa

 A rendezvényünknek csak nyertesei voltak

475 ezer forint a Patrónus Háznak

Az ország különböző részeiből 54 játékos fogott pingpong ütőt tegnap, a gödöllői Rotary Club szervezésében megrendezett I. Országos Asztalitenisz Kupán, az Asztalitenisz Csarnokban.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Dr.Gémesi György polgármester, és Réti László a 2022-23 év leendő Rotary kormányzója – aki játékosként is részt vett az eseményen.

A Rotary himnusz meghallgatása után Mandzákné Tarnavölgyi Judit, a gödöllői Rotary Club elnöke köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy nemes célért szerveztük meg ezt a kupát, hiszen a nevezési díjak és a tombolából származó bevétel teljes összege, az autista fiataloknak otthont nyújtó Patrónus Ház, Élettér Központjának építéséhez járul hozzá. Réti László a következő Rotary év kormányzója, örömmel üdvözölte a versenyzők között az ország különböző pontjairól érkezett nyolc Rotary klub résztvevőit, hangsúlyozva, hogy a Rotary világszervezet 1905-ös alapítása óta azért fontosak ezek a találkozók, – s főként ha ilyen jószolgálatot szolgál az esemény, mint ez a mai – mert az beteljesíti a szervezet létrehozóinak alapeszméjét a barátság erősítését a világban. – Az nagyon fontos, hogy egy ilyen nehéz, időszak, háború, járványhelyzet után, amit az elmúlt években élt át a világ, a civil szervezetek újra szőjék a társadalom szövetét. Ha ehhez az segít, hogy a rotarysok 30 000 gyermeknek osszanak jégkrémet az országban, mint ezt tegnap tettük a Gyermeknap alkalmával, akkor azzal, ha pedig azzal, hogy jól üssük a tenyerest és a fonákot, mint ezt tesszük a mai nap, akkor azzal erősítsük ezt a folyamatot. – fogalmazott.”

Dr. Gémesi György polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy azért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen e nemes versenyen, mert elengedhetetlen életünkben a rendszeres sport, – mint ez köztudott – hiszen Ő is 30 évig állt a páston, s ma is kerékpárral érkezett a rendezvényre. – „Nem csupán a nemes cél miatt fontos ez a mai nap – mondta, – hanem azért is, mert ezt egy ilyen nagy múltú civil szervezet szervezte, mint a Rotary. Az a város, aki nem támaszkodik a civil szervezetekre – Gödöllőn több mint nyolcvan civil szervezet működik – nagy hibát követ el, mert az együttműködésből mindig jó dolgok jönnek ki.”

Németh Ildikó, a kedvezményezett Patrónus Ház Kft. ügyvezetője megköszönte a Rotary Klub csapatának, hogy adományával támogatja azt a munkát, amelyet 2016 óta végeznek Gödöllőn. Jelenleg a Patrónus Házban 12 autista fiatalnak adnak második otthont. Az Élettér központ felépítésével az a céljuk, hogy minél több fogyatékkal élőnek segítsenek munkát, elfoglaltságot találni a mindennapokban.

 

Ezután Papp Adrienn a csodálatosan felszerelt asztalitenisz csarnokot üzemeltető Butterfly Magyarország Kft. ügyvezetője ismertette – akik azzal támogatták a Rotary adománygyűjtő akcióját, hogy teljesen térítésmentesen biztosították a termet, az infrastuktúrát, a szakértelmüket –  a verseny szabályait, a fontos tudnivalókat. Azt is elmondta, hogy a mai versenyhez a Magyar Asztalitenisz Szövetség digitális szolgáltatója a Ponger Kft. adományának köszönhetően, a rendezvényen minden technikai feltétel biztosítva lesz.

 

Kezdetét vette a verseny

 

Az asztalokhoz álltak a versenyzők, és kezdetét vette a bajnokság. Kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel ütötték a labdát. Fantasztikus labdameneteket, fonákokat és tenyereseket láthatott a közönség, s sokszor egy-egy pont megszerzését nagy tapssal díjazták. A legfiatalabb versenyző a 10 éves Lakatos Bence volt, s a legidősebb édesapja Lakatos György,/ 66/ aki korát meghazudtoló erővel, s játéktudással versenyzett. Részvételüket a rotarysok egy- egy nekik szóló kupával hálálták meg.

Bizony már délután fél négy volt, amikor sor került a végső meccsekre, s Bartha Tibor a verseny levezetője – a Magyar Asztalitenisz szövetség elnökségi tagja – ismertette a döntők játékosainak nevét. A verseny érdekessége volt, hogy sok családi csapat versenyzett: apja – fia, apja – lánya, testvérpárok, s ezért az elnök el is mondta, hogy szándékoznak a jövőben családi kupák megszervezésére.

 

Íme a győztesek:

 

Bronz érem: Kendli Hunor, Kendli Jácint, Törőcsik Ferenc, Törőcsik József,

Gódor Dániel,

 

Ezüst érem: Vidéki Tímea, Vidéki Kristóf, Trudics Péter,

 

Arany érem: Jelinek Zsolt, Bencsik Gábor,

 

A kedvezményezettek

 

A legvégső esemény az érmek átadása után a tombolasorsolás volt. Nagyon sok értékes nyereményt kaptunk támogatóinktól, s ezért szerencsére sok szelvény került az üveggömbbe.

A fődíj az ETI Magyarország Kft-től érkezett, az utazásszervező cég, az egyiptomi utak szakértője a versenyre egy két személyes all inclusive utat ajánlott föl, 300 ezer forint értékben.

A díjat Robert Patruna, az ETI Magyarország képviselője adta át Dselits Dávid versenyzőnek.

Az adománygyűjtő kupa kedvezményezettje a Patrónus Ház, a mai nap eredményeképpen 475000 forintot kapott a Rotary Club Gödöllő csapatától.

 

Orosz B.Erika

Fotó: Orosz László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek