2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

475 ezer forint a Patrónus Háznak

I.Országos Rotary Asztalitenisz Kupa

 A rendezvényünknek csak nyertesei voltak

475 ezer forint a Patrónus Háznak

Az ország különböző részeiből 54 játékos fogott pingpong ütőt tegnap, a gödöllői Rotary Club szervezésében megrendezett I. Országos Asztalitenisz Kupán, az Asztalitenisz Csarnokban.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Dr.Gémesi György polgármester, és Réti László a 2022-23 év leendő Rotary kormányzója – aki játékosként is részt vett az eseményen.

A Rotary himnusz meghallgatása után Mandzákné Tarnavölgyi Judit, a gödöllői Rotary Club elnöke köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy nemes célért szerveztük meg ezt a kupát, hiszen a nevezési díjak és a tombolából származó bevétel teljes összege, az autista fiataloknak otthont nyújtó Patrónus Ház, Élettér Központjának építéséhez járul hozzá. Réti László a következő Rotary év kormányzója, örömmel üdvözölte a versenyzők között az ország különböző pontjairól érkezett nyolc Rotary klub résztvevőit, hangsúlyozva, hogy a Rotary világszervezet 1905-ös alapítása óta azért fontosak ezek a találkozók, – s főként ha ilyen jószolgálatot szolgál az esemény, mint ez a mai – mert az beteljesíti a szervezet létrehozóinak alapeszméjét a barátság erősítését a világban. – Az nagyon fontos, hogy egy ilyen nehéz, időszak, háború, járványhelyzet után, amit az elmúlt években élt át a világ, a civil szervezetek újra szőjék a társadalom szövetét. Ha ehhez az segít, hogy a rotarysok 30 000 gyermeknek osszanak jégkrémet az országban, mint ezt tegnap tettük a Gyermeknap alkalmával, akkor azzal, ha pedig azzal, hogy jól üssük a tenyerest és a fonákot, mint ezt tesszük a mai nap, akkor azzal erősítsük ezt a folyamatot. – fogalmazott.”

Dr. Gémesi György polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy azért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen e nemes versenyen, mert elengedhetetlen életünkben a rendszeres sport, – mint ez köztudott – hiszen Ő is 30 évig állt a páston, s ma is kerékpárral érkezett a rendezvényre. – „Nem csupán a nemes cél miatt fontos ez a mai nap – mondta, – hanem azért is, mert ezt egy ilyen nagy múltú civil szervezet szervezte, mint a Rotary. Az a város, aki nem támaszkodik a civil szervezetekre – Gödöllőn több mint nyolcvan civil szervezet működik – nagy hibát követ el, mert az együttműködésből mindig jó dolgok jönnek ki.”

Németh Ildikó, a kedvezményezett Patrónus Ház Kft. ügyvezetője megköszönte a Rotary Klub csapatának, hogy adományával támogatja azt a munkát, amelyet 2016 óta végeznek Gödöllőn. Jelenleg a Patrónus Házban 12 autista fiatalnak adnak második otthont. Az Élettér központ felépítésével az a céljuk, hogy minél több fogyatékkal élőnek segítsenek munkát, elfoglaltságot találni a mindennapokban.

 

Ezután Papp Adrienn a csodálatosan felszerelt asztalitenisz csarnokot üzemeltető Butterfly Magyarország Kft. ügyvezetője ismertette – akik azzal támogatták a Rotary adománygyűjtő akcióját, hogy teljesen térítésmentesen biztosították a termet, az infrastuktúrát, a szakértelmüket –  a verseny szabályait, a fontos tudnivalókat. Azt is elmondta, hogy a mai versenyhez a Magyar Asztalitenisz Szövetség digitális szolgáltatója a Ponger Kft. adományának köszönhetően, a rendezvényen minden technikai feltétel biztosítva lesz.

 

Kezdetét vette a verseny

 

Az asztalokhoz álltak a versenyzők, és kezdetét vette a bajnokság. Kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel ütötték a labdát. Fantasztikus labdameneteket, fonákokat és tenyereseket láthatott a közönség, s sokszor egy-egy pont megszerzését nagy tapssal díjazták. A legfiatalabb versenyző a 10 éves Lakatos Bence volt, s a legidősebb édesapja Lakatos György,/ 66/ aki korát meghazudtoló erővel, s játéktudással versenyzett. Részvételüket a rotarysok egy- egy nekik szóló kupával hálálták meg.

Bizony már délután fél négy volt, amikor sor került a végső meccsekre, s Bartha Tibor a verseny levezetője – a Magyar Asztalitenisz szövetség elnökségi tagja – ismertette a döntők játékosainak nevét. A verseny érdekessége volt, hogy sok családi csapat versenyzett: apja – fia, apja – lánya, testvérpárok, s ezért az elnök el is mondta, hogy szándékoznak a jövőben családi kupák megszervezésére.

 

Íme a győztesek:

 

Bronz érem: Kendli Hunor, Kendli Jácint, Törőcsik Ferenc, Törőcsik József,

Gódor Dániel,

 

Ezüst érem: Vidéki Tímea, Vidéki Kristóf, Trudics Péter,

 

Arany érem: Jelinek Zsolt, Bencsik Gábor,

 

A kedvezményezettek

 

A legvégső esemény az érmek átadása után a tombolasorsolás volt. Nagyon sok értékes nyereményt kaptunk támogatóinktól, s ezért szerencsére sok szelvény került az üveggömbbe.

A fődíj az ETI Magyarország Kft-től érkezett, az utazásszervező cég, az egyiptomi utak szakértője a versenyre egy két személyes all inclusive utat ajánlott föl, 300 ezer forint értékben.

A díjat Robert Patruna, az ETI Magyarország képviselője adta át Dselits Dávid versenyzőnek.

Az adománygyűjtő kupa kedvezményezettje a Patrónus Ház, a mai nap eredményeképpen 475000 forintot kapott a Rotary Club Gödöllő csapatától.

 

Orosz B.Erika

Fotó: Orosz László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…