2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Péntek délutántól az ideiglenes forgalmi rend szerint lehet használni a Lánchidat

Péntek délutántól az ideiglenes forgalmi rend szerint lehet használni a Lánchidat

Megérkezett a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezési engedélye: december 16-ától, péntek délutántól a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők használhatják a hidat.

December 16-ától, péntek délutántól az ideiglenes forgalmi rend szerint a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők vehetik birtokukba a hidat. Az egyéni gépjárművel közlekedők nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

Az útpálya tehát készen áll az ideiglenes forgalmi rendben meghatározott járművek biztonságos fogadására. A kivitelezés ugyanakkor az eredeti tervek szerint – többek között a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók befejezésével, valamint a műemléki elemek rekonstrukciójával – folytatódik, vagyis a híd a teljes átadásig munkaterület. Gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, várhatóan 2023 őszén lehet használni a hidat.

A híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés, a budapestiek véleményének kikérésével. Így a fővárosiak megalapozottan, féléves tesztidőszak után határozhatnak arról, hogy mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben.

Így változik az autóbuszok útvonala

 A 16-os autóbusz a Moszkva tér – Deák Ferenc tér, az új 216-os autóbusz a Deák Ferenc tér – Dísz tér útvonalon fog közlekedni.

A 105-ös autóbusz visszakerül az Erzsébet hídról a Lánchídra, és vele együtt a 178-as busz is, utóbbi a Nap-hegy tér és a Gyöngyösi utca között fog továbbra is járni. Az éjszakai 916-os és 990-es is visszakerül a Lánchídra.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…