2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbán hatalmas vereséget szenvedett Európában – Nem jön uniós pénz, amíg ellopják

DK: Orbán hatalmas vereséget szenvedett Európában – Nem jön uniós pénz, amíg ellopják

Tegnap este megszületett a végleges döntés: Orbán Viktor nem kapja meg a Helyreállítási Alapban lévő uniós pénzeket, sőt a kohéziós pénzekből is befagyasztottak 2600 milliárd forintot.

Hiábavaló volt az Európai Bizottság elkápráztatására szolgáló törvényhozás, és hiábavaló volt a megannyi vétó feladása, Orbán Viktor legfontosabb európai politikai mérkőzése brüsszeli fegyverletétellel zárult. Orbán Viktor ma azt állítja, hogy mindig is ilyen fehér zászlót akart, a bicikliről pedig mindig is így akart leszállni.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán hatalmas vereséget szenvedett Európában, a tegnapi döntés azt jelenti, hogy nem jön uniós pénz, amíg ellopják. Orbán Viktor nemcsak a Helyreállítási Alapban lévő uniós pénzeket bukta el, hanem a kohéziós alapban lévő pénzekből is befagyasztva maradt 2600 milliárd forint, hiába vezényelt visszavonulót például az ukrán hitel vagy az európai multiadó ügyében. Orbán egy olyan fehér zászlót tűzött ki a Karmelita tetejére, amiért cserébe nem jár egyetlen euró sem, ez hatalmas vereség a miniszterelnöknek. Mára az Árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy hozzájussunk az uniós pénzekhez; amit Orbán Viktor elvesztett, azt csak Dobrev Klára tudná visszaszerezni.

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek