2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Önkormányzati segítséggel nyithat újra két miskolci posta

Önkormányzati segítséggel nyithat újra két miskolci posta

Az önkormányzat anyagi segítségével nyithat újra a miskolctapolcai és a szirmai fiókposta – az önkormányzat vállalta, hogy a működési költségek felét kifizeti, megmentve ezzel a bezárástól a két településrészi postahivatalt.

 

Mint ismert, a válság hatásaira és a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a Magyar Posta Zrt. országszerte, így Miskolcon is több fiókpostát bezárásra ítélt. Veres Pál Miskolc MJV polgármestere a hírek hallatán azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Posta vezetőségével és az illetékes minisztériummal annak érdekében, hogy Miskolc egyetlen városrésze se maradjon postahivatal nélkül.

A Szőllősi Bélával, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatójával folytatott legutóbbi egyeztetések világossá tették, hogy az anyavállalat Miskolcon még akkor is csak két fiókposta újranyitását teszi lehetővé, ha az önkormányzat tetemes részt vállal a működési költségek finanszírozásában. A két fiókpostát Miskolc MJV Önkormányzatának szakemberei választották ki, alaposan mérlegelve az egyes postahivatalok látogatottságát és azt a célt, hogy valóban egyetlen miskolci városrész se maradjon saját posta nélkül.

A miskolctapolcai fiókintézményt azért választották ki, mert a nagy területű és lakosságszámú városrészben ez az egyetlen posta, a szirmai mellett pedig azért döntöttek, mert az ottani fiókposta egyszerre látja el Miskolc-Szirma és a Martinkertváros lakosságát, illetve a közeli ipari parkban működő cégeket és vállalkozásokat, amelyeknek komoly problémát jelentett volna az egyébként postafiók-szolgáltatást is üzemeltető, jól megközelíthető és nagy parkolóval rendelkező fiók bezárása.

Miskolc városára az ország más településeihez hasonlóan nagyon komoly plusz terheket ró az rezsidíjak drasztikus növekedése, a rekordinfláció, és az élet minden területén tapasztalható áremelkedések, az önkormányzat azonban Veres Pál polgármester határozott utasításainak megfelelően ennek ellenére is elkötelezett amellett, hogy minden miskolci városészben maradjon posta. Ezért döntött úgy, hogy vállalja a két fiókintézmény újranyitásához szükséges több tízmillió forint előteremtését és biztosítását. Ellenkező esetben ugyanis zárva maradtak volna az anyavállalat által bezárásra ítélt miskolci fiókposták, és a környéken élőknek, köztük sok idős embernek is más városrészekbe kellett volna átutazniuk, hogy feladjanak egy levelet, vagy befizessék a csekkjeiket.

A posták megmentéséhez szükséges együttműködési megállapodás megkötése folyamatban van.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …