2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Geszler Dorottya és a lánya is ugyanazokkal a fájdalmakkal küzdött

Geszler Dorottya és a lánya is ugyanazokkal a fájdalmakkal küzdött

A műsorvezető fiatalos megjelenése mögött rengeteg munka és tudatosság van

Geszler Dorottya számára mozgalmasan telt az idei év, noha még nincs is vége. Ősszel férjhez ment a lánya és a boldog örömanya a szépsége mellett a fittségére is figyelt. Pilates oktatóként tudja, a mozgás az egyik kulcseleme, hogy testileg-lelkileg egészségesnek érezze magát, ezért azt is fontosnak tartotta mindig, hogy lányának is átadja a mozgás örömét.

Geszler Dorottya és lánya, Laura között nagyon szoros anya-lánya viszony alakult ki. A műsorvezető számára nem is volt kérdés, hogy Laurával tart, amikor menyasszonyi ruha próba előtt álltak.

„Felkészültem rá, hogy legalább 200 szalonba el fogunk menni, mire megtaláljuk a megfelelő ruhát. Éppen ezért hatalmas meglepetésként ért, hogy rögtön az első helyen rábukkantunk arra, amit megálmodott. Az én ruhám éppen az ellenkezője volt: az esküvő előtti napon sikerült kiválasztanom és még akkor igazították rám, így tényleg az utolsó pillanatban lett kész” – mesélt az izgalmakról Geszler Dorottya, aki ma már jól tudja, hogy a stresszesebb időszakokban a mozgás kiváló segítség.

Az egykori Miss Hungary döntőse már tudatosan figyel az egészségére

„A Pilates ma már szerves része az életemnek, de emellett igyekszem minél többféle mozgásformát is végezni, edzőterembe is szívesen járok. Azt viszont már megtapasztaltam, hogy a gyakori igénybevételtől könnyen kialakulhat ízületi fájdalom, ami ellehetetlenítheti a mindennapos mozgást. Ezek a fájdalmak, már a gyermekkorban is jelentkezhetnek. ” – árulta el a műsorvezetőnő, aki a lánya révén megtapasztalta már ezt.

„Laura magas, vékony gyerek volt. Hirtelen nőtt és folyamatos fájdalmai voltak. Akadt olyan sport, amit éppen emiatt kellett abbahagynia. Hiába jártunk orvostól-orvosig nem jöttek rá, hogy mi lehet az oka. Bár 10-15 évvel ezelőtt ez még nem volt olyan természetes, ma már ezeket a fájdalmakat különböző készítményekkel könnyedén enyhíteni lehet” – mondta Geszler Dorottya.

Az egykori Miss Hungary döntőse tudatosan tesz azért, hogy ne csak fitten tartsa magát, hanem egészséges is maradjon.

„A pilates kifejezetten olyan mozgásforma, melynek segítségével megnő az izmok és az ízületek állóképessége és csökken a sérülékenység. Emellett bármilyen életkorban végezhető. Természetesen igyekszem odafigyelni az étkezésre és rendszeresen szedek Colafit tiszta kollagént, ami nem csak a bőrömre, hanem az ízületeimre is jó hatással van”.

A kollagénre minden korban szükség lehet

A kollagén manapság egyre divatosabb és nem csak a nők körében, de az idősebbek és aktív sportolók között is. Egyik népszerű tulajdonsága ugyanis, hogy az ízületek és a „szivacsszerű” porcok rugalmasságát biztosítja. Nem véletlen, hogy idősebb korban jellemzőek az ízületi fájdalmak, melyek összekapcsolódhatnak a szervezet kollagén szintjével is. A rugalmasság növelésével a kollagén stabilabbá teheti a porcokat, így csökkenthetőek az ízületi fájdalmak és a sportsérülések esélye is. Ugyanígy előkerülhet a kollagén szükségessége a fiatalok körében is, hiszen bár gyermekeknél még jól működik a szervezet kollagén termelése, a tinédzser korban jelentkező hirtelen növekedés, különösen, ha ez aktív sportolással kapcsolódik össze, okozhat hirtelen fájdalmat – jellemzően a térd, boka és a könyök területén. Mivel rengeteg kollagénkészítmény kapható a piacon, nehéz közöttük eligazodni, de az ízületek, izmok és porcok támogatására érdemes tiszta kollagént alkalmazni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek