2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Oláh Lajos a főigazgató meghívására látogatást tett a Péterfy utcai Kórházban

Oláh Lajos a főigazgató meghívására látogatást tett a Péterfy utcai Kórházban

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, aki jelenleg is Erzsébetváros képviselője, a Péterfy Sándor utcai kórházba tett látogatása után adott sajtótájékoztatót kedden.

Elmondta, hosszú hetek egyeztetése után ma délelőtt sikerült bejutnia a Péterfy utcai kórházba, ahol az intézmény orvosigazgatójával egyeztetett, aki körbevezette az intézményben, ám a koronavírusos betegeket ápoló részlegre többszöri kérésre sem engedte be a politikust.

„Mindez pár nappal azután történt, hogy a Fővárosi Törvényszék kimondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma jogtalanul utasította ki a sajtót a kórházakból. Ám Orbán Viktorék ahelyett, hogy tiszteletben tartották volna a bírósági döntést, rá pár nappal újabb törvénymódosítással írták ezt felül. Hiába hivatkoztam főigazgató asszony jelenlétében én is a bírósági döntésre, ő a kormányzati utasítás fényében a választókerület országgyűlési képviselőjeként sem engedett be a kórház covid-osztályára” – fogalmazott a DK politikusa. Oláh Lajos kijelentette: a Demokratikus Koalíció nevetségesnek gondolja, hogy egy országgyűlési képviselőnek levélben kell könyörögnie, hogy bemehessen egy kórházba, amely ráadásul a saját választókerületében van.

Oláh Lajos kórházlátogatása utáni beszámolóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/4961327783959288

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek