2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Nyílt levél Ursula von der Leyen asszonynak, az Európai Bizottság elnökének

Nyílt levél Ursula von der Leyen asszonynak, az Európai Bizottság elnökének

Tisztelt von der Leyen Elnök Asszony!

Értesültünk arról, hogy az Európai Bizottság nem fogadta el a magyar helyreállítási alappal kapcsolatos dokumentumokat, és határozatlan időre meghosszabbította a támogatás elbírálásához szükséges két hónapos időkeretet. A magyar kormány úgy próbálja beállítani ezt a helyzetet, hogy „Brüsszel újabb támadást intézett a magyar nép ellen”.

Természetesen tökéletesen érthető, hogy az Európai Parlament többsége, az Európai Bizottság és az európai polgárok is torkig vannak Orbán Viktor „illiberális” politikájával, amely hosszú ideje és folyamatosan lábbal tiporja azokat az alapértékeket, amelyeken az Európai Unió alapul.

Orbán Viktor következetesen – az orosz érdekek európai szócsöveként – az Európai Unió ellen kampányol, sőt a Fidesz egyes vezetői nyilvánvalóvá tették, hogy ma már nem lépnének be az Európai Unióba. Azonban, mint a néppárti Jobbik elnöke, szeretném leszögezni, hogy Orbán és pártja nem azonos a magyar néppel. Hiszen honfitársaim elsöprő többsége támogatja Magyarország uniós tagságát, és ma is igennel szavazna a belépésre. Mint a nemzeti egységet hirdető ellenzéki összefogás legerősebb pártjának a miniszterelnök-jelöltje biztosíthatom Elnök asszonyt, hogy Orbán és a Fidesz-KDNP kormány távozásával ez a helyzet gyökeresen meg fog változni, és hazám ismét hasznos és konstruktív tagja lesz az EU-nak.

Megerősíthetem azt is, hogy az ellenzéki összefogásban és a miniszterelnök-jelölti előválasztásban résztvevő kollégáim hasonlóan gondolkodnak Magyarország uniós tagságának kérdéséről. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktort egy rámért választási vereséggel lehet kiiktatni az európai politikából is, egyúttal megakadályoznunk abban, hogy a keleti diktatúrák szövetségeseként tovább rombolja az Európai Uniót.

Az is nyilvánvaló, hogy Orbán – mint minden autokrata – csak az erőből ért, nem hajlandó kompromisszumra, sőt azt a gyengeség jelének tartja. Mégis arra kérem az Elnök asszonyt, hogy találjanak olyan megoldást, ami Orbánt és kormányát bünteti, nem pedig a magyar népet!

Orbán a politikai haszonszerzés érdekében ismét csapdát állított: benyújtott egy törvényt a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos szigorításokról, amelyet pártom már egy évtizede szorgalmazott. Azonban a törvény egyes részei egy kalap alá veszik a pedofil bűnözőket és az LMBTQ-közösség tagjait. Pártunk, mint a pedofilellenes törvény évekkel ezelőtti kezdeményezője, a pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények szigorítása okán megszavazta a törvényt, de ezzel egy időben leszögeztük, hogy az első lehetséges alkalommal módosítani fogjuk és eltávolítjuk a honfitársaink egy részét szándékosan diszkrimináló részeket. Fel szeretném hívni azonban a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány – a hibrid rezsimekre jellemző módon – azért változtatta meg az utolsó pillanatban az említett törvényjavaslatot, hogy provokáljon és elterelje a figyelmet Magyarország más problémáiról. Arról, hogy súlyosan sérülnek a demokratikus polgárjogok; hogy nem egyenlő eséllyel indulnak a magyarországi pártok a választásokon; hogy korlátozzák a sajtószabadságot és az egyetemek autonómiáját; hogy Európa egyik legkorruptabb kormánya van hatalmon; hogy Orbán Viktor mára Oroszország és Kína érdekeit teljes mértékben kiszolgáló vezetővé vált a Fidesz-KDNP kormányzása alatt; hogy tragikus volt a járványkezelés, ami miatt a lakosságarányos halálozás a világon nálunk az egyik legmagasabb; és arról, hogy mindeközben Európa egyik legszegényebb országa lettünk.

Orbán ismét kiválasztott egy ellenséget, egy bűnbakot, ezúttal az LMBTQ-közösség tagjait, akik ellen uszíthat, és egyúttal a magyar gyermekek védelmezőjeként léphet fel a „brüsszeli pedofil propagandával” szemben. Orbán ezen állítását a Bizottság július 14-i közleményében utasította vissza.

Ahogy levelem kezdetén írtam, tisztában vagyok azzal, hogy az Európai Unió már jó ideje többet foglalkozik az Orbán által kreált álproblémákkal, mint kellene, és ez elviszi az időt és energiát a fontos közös ügyektől, amelyek sajnos igen számosak napjainkban.

Mégis arra kérem az Elnök asszonyt, hogy úgy tekintsen Magyarországra, mint amelynek polgárai azon túl, hogy jó hazafiak, valódi európai polgárok is kívánnak lenni. Ehhez azonban szükséges az, hogy megtörténjen az a régóta várt kereset- és életszínvonal kiegyenlítődés, a leszakadó régiók felzárkóztatása, amelyek egyebek mellett meggátolnák fiataljaink elvándorlását. Ezek a célok csak az Európai Unión belül és annak segítségével érhetők el. Ilyen segítség a helyreállítási alap is, amennyiben az nem az Orbán-klán nevű bűnszervezet zsebébe vándorol, hanem közvetlenül a kivéreztetett önkormányzatokhoz, a szándékosan szegénységben tartott magyar emberekhez; ezzel is beváltva az „egyenlőtlenségek kiegyenlítésének” uniós elvét, amelyet mi, magyarok oly régóta várunk.

Levelemet nyílt levélnek szánom, hogy megerősítsem honfitársaim hitét egy jobb, szabadabb és igazságosabb Magyarország eljövetelében. Tisztelettel arra kérem Elnök asszonyt is, hogy ossza meg levelemet belátása szerint annak érdekében, hogy tudatosuljon: Magyarországon az emberek többsége nem Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP álláspontján van!

 

Üdvözlettel, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelölt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…