2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Nem értek egyet azzal, hogy Perecesen nincs „nagy súlyú” közbiztonsági probléma

Nem értek egyet azzal, hogy Perecesen nincs „nagy súlyú” közbiztonsági probléma

Sajnálom, hogy nem hívtak meg a perecesi közbiztonsági megbeszélésre, mint a területen élő önkormányzati képviselőt, a rendészeti bizottság tagját.
Úgy látszik, a balliberális oldal demokrácia felfogása a gyakorlatban nem különbözik a Fideszétől. Viszont sokkal nagyobb probléma, hogy nem ismerik a valós perecesi helyzetet, amikor arról beszélnek, hogy nincsenek kiemelkedő súlyú problémák. A rendészeti bizottság balliberális elnöke, Szilágyi Szabolcs pedig „kisebb mértékű szabálysértésekről” beszélt. Jelzem, volt késelés közterületen, tetlegesen bántalmazták a buszsofőrt munkája közben, volt közterületi verekedés nyolc napon túli sérüléssel, betöréses lopás és sorban bontják a hétvégi házakat. Ez csak az elmúlt egy év eredménye. Valóban, ha Lyukóvölgyhöz hasonlítjuk, akkor ez lehet nem sok, de a perecesieknek nem Lyukó a mérce.
Annak örülök, hogy az általam kezdeményezett, körzeti megbízotti pozíció létrehozása napirenden van, azonban Pereces és Diósgyőr valódi közbiztonsága szempontjából, a kamerák és a körzeti megbízott jelenléte szükséges, de csak tüneti kezelés. A valós megoldás az lenne, ha megakadályoznánk a további lyukósodást, például a lakcímkártyák kiadásának feltételhez kötésével, vagy következetesebb hatósági munkával. Illetve ha megkezdődik a no-go zónák felszámolása törvényes eszközökkel, amelyre a Mi Hazánknak nemcsak programja van – ami a honlapunkon olvasható – hanem ami ennél is fontosabbk, a politikai akarata is.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek