2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Közélet
 • »
 • Mit érdemes tudni a termékvisszaküldésről online vásárolt használt laptop esetén?

Mit érdemes tudni a termékvisszaküldésről online vásárolt használt laptop esetén?

Egy használt laptop vásárlása akkor igazán kiszámíthatatlan, ha magánszemélytől szerezzük be. Az ilyen készülékek jellemzően nem voltak átnézve és kitakarítva egy szakember által.

Ezzel ellentétben ma már online is tudunk olyan készülékeket vásárolni, melyek nemcsak át lettek nézve és ki lettek tisztítva, de még javították is őket. Így biztosak lehetünk benne, hogy jó, szinte újszerű állapotban lesznek. De mi a helyzet akkor, ha mégis vissza akarjuk küldeni a vásárolt laptopot? Lássuk!

Mi van akkor, ha nem tetszik egy online vásárolt termék?

A legjobb, ha ezt még azelőtt eldöntjük, mielőtt megrendelnénk a webáruházból. Persze itt is történhetnek nem várt dolgok: otthon teljesen máshogy mutat a készülék, mint a profi képeken, amit az értékesítéshez használtak. Érdemes több képet is nézni róluk az interneten, különböző megvilágításokban. De egy a PC Aréna kínálatából vásárolt használt hp laptop esetén nem valószínű, hogy ezzel gond lenne.

Ha viszont mégis problémánk akadna, akkor meg kell nézni az adott webáruház termékvisszaküldéssel kapcsolatos információit, ahova mindent leírnak ezzel kapcsolatban. Alapvetően az online rendelésekre vonatkozik egy 14 napos elállási jog, amikor is indoklás nélkül elállhatunk a vásárlástól azzal, hogy jelezzük a cég felé, majd visszaküldjük a vásárolt termékeket. Ezt jellemzően saját hatáskörben az online webáruházak ki szokták tolni akár 30 napra is.

Annyi a dolgunk, hogy sérülésmentesen becsomagoljuk a terméket, majd visszaküldjük a cég számára. Ha bármiben nem vagyunk biztosak, akkor érdemes a webáruházak információi között böngészni, vagy az ügyfélszolgálatukhoz fordulni.

Mi a teendő, ha meghibásodott a termék?

Sajnos bármennyire új, vagy akárhányszor is átnézett is egy termék, bármikor előfordulhat, hogy elromlik. “Ami el tud romlani, az el is romlik”, ismerős?

Nem kell kétségbe esnünk, ugyanis ilyen esetekre az ide vonatkozó kormányrendelet – 151/2003. (IX. 22.) – él. Eszerint a legalább 10.000 Ft-os, de 100.000 Ft alatti eladási árú termékekre 1 év, a maximum 250.000 Ft-osokra pedig 2 év jótállás jár. Az ennél drágábbakra pedig 3 év.

A rossz hír viszont, hogy ez használt termékekre nem, csak újakra vonatkozik. Ez pedig azt jelenti, hogy hiába van egy kiszemelt, kiváló használt laptop a láthatáron, rá ezek nem fognak vonatkozni.

Viszont épp azért, hogy az ügyfelek elégedettségét növeljék, az olyan kiváló cégek, mint például a PC Aréna, saját garanciát vezettek be. Náluk például a használt gépekre is vonatkozik egy 2 éves garancia!

Mikor veszíthetjük el a jótállást?

Vannak olyan esetek, amikor bár a használatba vételt követően derül ki, hogy hibás a készülék, mégsem vonatkozik rá a jótállás. Például az alábbiak ilyenek:

 • Nem rendeltetésszerűen használták
 • Helytelenül helyezték üzembe
 • Helytelenül tárolták vagy szállították
 • Túlfeszültség érte a gépet
 • Szándékosan rongálták meg
 • Elemi kár vagy természeti csapás érte

Ha ezekre (és a webáruház feltételeire) odafigyelünk, akkor nem fog kár érni minket./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…