2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Miért nem ér börtönt a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés? 

Miért nem ér börtönt a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés? 

Felháborító, hogy maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértésért nem jár letöltendő börtönbüntetés, főleg úgy, hogy egy büntetett előéletű elkövetőről van szó. Az eset egy borsodi kistelepülésen történt nemrég, ahol a 21 és 17 éves elkövetők minden indok nélkül támadták meg és bántalmazták az arra sétáló párt. Az ügyészség ennek ellenére csak felfüggesztett büntetés kiszabását indítványozta a felnőttkorú elkövetővel szemben.

A Mi Hazánk álláspontja egyértelmű ebben a kérdésben. Az ilyen és ehhez hasonló brutális és értelmetlen támadások esetén elvárjuk az ügyészségtől és a bíróságoktól, hogy elrettentő erővel lépjenek fel az elkövetőkkel szemben, a törvény teljes szigorával. Az elmúlt 30 évben jellemző, enyhe liberális szemléletű ítéletek, a bűnözők “fejének simogatása” csak lovat ad alájuk. Elég volt abból a jelenlegi liberális szemléletből, hogy a bűnözők jogait védjük. Szerintünk elsősorban az áldozatok jogai fontosak, a tisztességes adófizető emberek biztonsága, nyugalma. A Mi Hazánk a Parlamentbe kerülve el fogja indítani azokat a reformokat, amelyek eredményeképp jogszolgáltatás helyett olyan valódi igazságszolgáltatás lesz, amely tükrözi a társadalmi elvárásokat és igazságosságot.
 Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum