2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Megkérdeztük: Miért nem lehet jobban összehangolni a menetrendet?

Megkérdeztük: Miért nem lehet jobban összehangolni a menetrendet?

Gonosz menetrend Kassán

Tisztelt MÁV Zrt Kommunikációs Igazgatóság!

A Budapest és Kassa között napközben két óránként járó Hernád nemzetközi gyorsvonat, Kassán a legkevésbé sem csatlakozik, a fő irányban, a szlovák menetrend 180-as mezőjében Poprád – Pozsony irányában tovább közlekedő gyorsvonatokhoz. Mind két irányban két! perccel előbb elmegy a másik vonat, mint ahogy Kassára beérkezne az a vonat, amiről az utasok szeretnének átszállni. Ez különösen azért aggasztó, mert a négy napos Tátra-jegy utasai oda és vissza útjukban összesen csaknem 4 órát vesztegelnek Kassán. Kérdésem: miért nem lehet jobban összehangolni a menetrendet? Azt tudom, hogy a hazai 80-as menetrendi mezőben tartani kell az ütemességet, de a 2 perces csatlakozás mulasztást túlzottnak látom.

„A Hernád IC-kkel kapcsolatos megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a Magas-Tátra elérését fontosnak tartja a vasúttársaság, ezért erről többször is tárgyalt a szlovák vasútvállalattal. A ZSSK, a szlovák vasút megerősítette, hogy sajnos jövőre sem lesz a kassai vonatoknak azonnali csatlakozása a Tátra felé. Kértük a szlovák partnert, hogy dolgozzunk ki közösen jobb megoldást a Magas-Tátra elérésére. Több változatról is tárgyaltunk, a szlovák fél elemzi a megvalósíthatóságukat.

Azt ígérték, arra törekednek, hogy legalább egy pár, idegenforgalmi igények szempontjából előnyös Budapest-Poprád közvetlen eljutás biztosított legyen.

 

Üdvözlettel:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság”

Annyi megjegyzést kénytelenek vagyunk hozzáfűzni, hogy véleményünk szerint a MÁV Zrt sem követ el mindent, a helyzet megoldásáért. Ki kell mondani, hogy a jelenleginél rosszabb menetrend matematikailag nem is lehetne.

 

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…