2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Már a lakossági folyószámlákon lévő pénzekre áhítozik a kormány – El a kezekkel a magyarok fizetésétől és nyugdíjától! 

Már a lakossági folyószámlákon lévő pénzekre áhítozik a kormány – El a kezekkel a magyarok fizetésétől és nyugdíjától! 

Azok után, hogy a kormány megadóztatta a megtakarításokat, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára, Túri Anikó már arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy „érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot”. A kormány tehát a sok lopás miatt előbb elvesztette az EU-s pénzeket, utána megszorításokkal, adó- és áremelésekkel, különadókkal szipolyozta ki a magyar vállalkozások és családok költségvetését, most pedig már az emberek bankszámláin lévő pénzekre ácsingózik.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: el a kezekkel a magyarok bankszámláitól, el a kezekkel a magyarok fizetéseitől és nyugdíjaitól! Ez a vörös vonal, amit nem szabad átlépni, mert ha a kormány a magyarok utolsó forintjaihoz is hozzányúl, akkor itt kő kövön nem fog maradni. Ne is beszéljenek arról, hogy a bankszámláinkon lévő pénzt akarják megmozgatni, mert mindannyian tudjuk, hogy ennél a kormánynál ez mit jelent, és ez a mozgás milyen irányú szokott lenni: a pénzünket elveszik, hogy aztán a végén a leggazdagabb fideszes oligarcháknál kössön ki. A DK szerint a magyarok megmaradt pénzének biztonságát csak a kormányváltás garantálná, hiszen a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány egy szociáldemokrata kormányzásra készül. Mi nem elvenni akarjuk a magyarok fizetését és nyugdíját, hanem emelni.

Varju László
Energia-és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…
Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek