2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Magyar Zoltán: Messziről bűzlik a kormány új földvásárlási terve

Magyar Zoltán: Messziről bűzlik a kormány új földvásárlási terve

100 milliárd forintból hoz létre magántőkealapot a kormány. Az indoklás szerint termőföldet fognak belőle vásárolni. A történet messziről bűzlik és rengeteg kérdést vet fel.

A Jobbik az állami földprivatizáció ellen a kezdetektől küzdött. Élesen bíráltuk azt, amikor a Fidesz-kormány a korábbi ígéreteivel éppen ellenkezőt lépve, brutális ütemben adta el az egyik utolsó jelentős nemzeti vagyont. Mára kijelenthető, hogy a Jobbik félelmei teljes mértékben megalapozottak voltak, hiszen az állami földek legértékesebb és legnagyobb része a kormányközeli földesuraknál landolt.

Mindezek után – természetesen ismét közpénzből – földvásárlásba kezd a magyar állam?! Nem az olvasónál van a hiba, ha itt következetlenséget vél felfedezni. Az a kormány, ami az állami föld megvédésével kampányolt, elherdálta azt, majd gondol egyet és újra vásárol. Az előzményeket ismerve egészen nyilvánvaló az ok: az adófizetők pénzéből vásárolt földek ismét a fideszes elitnél fognak kikötni.

A mostani magántőkealap létrehozása jól illeszkedik a kormány által megkezdett lépéssorozatba, melyekben egyértelműen egy választási vereségre való felkészülés körvonalazódik.

A kormány a hátralévő hónapjaiban igyekszik a lehető legtöbb közpénzt és nemzeti vagyont átjátszani saját kézre. Így válik még fontosabbá a Jobbik által sokszor hangoztatott elszámoltatás szükségessége és az elherdált állami vagyon lehető legnagyobb arányú visszaszerzése.

A kormányváltást követően, a vidék pártjaként olyan magyar jövőért fogunk dolgozni, ahol a természeti erőforrások és a támogatások igazságos elosztása élhető és gyarapodó vidéket teremt. Egy olyan Magyarországot és benne egy olyan sikeres mezőgazdaságot építünk fel, ahol a kevesek kizsákmányoláson alapuló gazdagodása helyett, sikeres családi gazdaságok és az ő együttműködésük adja a vidék gerincét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum