2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Magyar Zoltán: Messziről bűzlik a kormány új földvásárlási terve

Magyar Zoltán: Messziről bűzlik a kormány új földvásárlási terve

100 milliárd forintból hoz létre magántőkealapot a kormány. Az indoklás szerint termőföldet fognak belőle vásárolni. A történet messziről bűzlik és rengeteg kérdést vet fel.

A Jobbik az állami földprivatizáció ellen a kezdetektől küzdött. Élesen bíráltuk azt, amikor a Fidesz-kormány a korábbi ígéreteivel éppen ellenkezőt lépve, brutális ütemben adta el az egyik utolsó jelentős nemzeti vagyont. Mára kijelenthető, hogy a Jobbik félelmei teljes mértékben megalapozottak voltak, hiszen az állami földek legértékesebb és legnagyobb része a kormányközeli földesuraknál landolt.

Mindezek után – természetesen ismét közpénzből – földvásárlásba kezd a magyar állam?! Nem az olvasónál van a hiba, ha itt következetlenséget vél felfedezni. Az a kormány, ami az állami föld megvédésével kampányolt, elherdálta azt, majd gondol egyet és újra vásárol. Az előzményeket ismerve egészen nyilvánvaló az ok: az adófizetők pénzéből vásárolt földek ismét a fideszes elitnél fognak kikötni.

A mostani magántőkealap létrehozása jól illeszkedik a kormány által megkezdett lépéssorozatba, melyekben egyértelműen egy választási vereségre való felkészülés körvonalazódik.

A kormány a hátralévő hónapjaiban igyekszik a lehető legtöbb közpénzt és nemzeti vagyont átjátszani saját kézre. Így válik még fontosabbá a Jobbik által sokszor hangoztatott elszámoltatás szükségessége és az elherdált állami vagyon lehető legnagyobb arányú visszaszerzése.

A kormányváltást követően, a vidék pártjaként olyan magyar jövőért fogunk dolgozni, ahol a természeti erőforrások és a támogatások igazságos elosztása élhető és gyarapodó vidéket teremt. Egy olyan Magyarországot és benne egy olyan sikeres mezőgazdaságot építünk fel, ahol a kevesek kizsákmányoláson alapuló gazdagodása helyett, sikeres családi gazdaságok és az ő együttműködésük adja a vidék gerincét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…