2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

LMP: 50 százalékos béremelés a pedagógusoknak

A kormány 12 év alatt nemcsak anyagilag és erkölcsileg alázta meg a pedagógusokat, hanem gyakorlatilag a megélhetési válság szélére taszította őket.
A sajtótájékoztatón Arató Gergely mellett Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy a kormány 2014 óta nem hajlandó emelni a pedagógusbérek vetítési alapját. Ennek következményeként egy román pedagógus több mint ötvenezer forinttal keres többet, mint magyar társa. Külön kiemelte, hogy az OECD-országok között Magyarország áll a második legrosszabb helyen, ha a pedagógusbéreket 15, a pályán eltöltött év után hasonlítják össze. Egy kezdő pedagógus fizetése nem haladja meg a szakmunkás-minimálbért, vagyis a nettó 173 ezer forintot – mutatott rá a képviselő.
Magyarország érdeke egyértelműen az, hogy április 3-án leváltsa a 20. században ragadt Fidesz-kormányt, hogy végre megkapja azt a figyelmet az oktatás, amit megérdemel, többek között a pedagógusok 50 százalékos béremelését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…