2022. 12. 5. hétfő

Vilma
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

LMP: 50 százalékos béremelés a pedagógusoknak

A kormány 12 év alatt nemcsak anyagilag és erkölcsileg alázta meg a pedagógusokat, hanem gyakorlatilag a megélhetési válság szélére taszította őket.
A sajtótájékoztatón Arató Gergely mellett Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy a kormány 2014 óta nem hajlandó emelni a pedagógusbérek vetítési alapját. Ennek következményeként egy román pedagógus több mint ötvenezer forinttal keres többet, mint magyar társa. Külön kiemelte, hogy az OECD-országok között Magyarország áll a második legrosszabb helyen, ha a pedagógusbéreket 15, a pályán eltöltött év után hasonlítják össze. Egy kezdő pedagógus fizetése nem haladja meg a szakmunkás-minimálbért, vagyis a nettó 173 ezer forintot – mutatott rá a képviselő.
Magyarország érdeke egyértelműen az, hogy április 3-án leváltsa a 20. században ragadt Fidesz-kormányt, hogy végre megkapja azt a figyelmet az oktatás, amit megérdemel, többek között a pedagógusok 50 százalékos béremelését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

FRIDA, az élet múzsája
A DUDA ÉVA TÁRSULAT ÉS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ BEMUTATJA: FRIDA, az élet múzsája látványszínház - mozgó festmények tárlata (Bemutató: 2022. decem…